כצפוי בית המשפט העליון ביטל את החלטת ועדת הבחירות המרכזית והסיר את הפסילה של ח"כ חנין זועבי מבל"ד (הרשימה הערבית המשותפת) וברוך מרזל (יחד) מלרוץ לכנסת ה-20.

בשבוע שעבר החליטה הועדה ברוב של 20 מול 5 לפסול את זועבי שהשתתה במשט המרמרה ונמצאת בימים אלה בהליכים משפטיים בתיק בה היא חשודה בהסתה לאלימות והעלבת עובד ציבור. מרזל נפסל ברוב דחוק של 17 מול 16 מתנגדים על האשמות של הסתה לאלימות וגזענות.

בהרכב של תשעה שופטים הוחלט לבטל את הפסילה. בפסק הדין נכתב: "בעקבות הדיון שנערך ביום 17.2.2015, הוחלט ברוב דעות (הנשיאה מ' נאור והשופטים א' חיות, ח' מלצר, י' דנציגר, נ' הנדל, ע' פוגלמן, י' עמית וצ' זילברטל, כנגד דעתו החולקת של המשנה לנשיאה א' רובינשטיין), שלא לאשר את החלטתה של ועדת הבחירות המרכזית לכנסת מיום 12.2.2015 למנוע מחברת הכנסת חנין זועבי להיות מועמדת בבחירות לכנסת העשרים. משמעות הדברים היא כי חברת הכנסת זועבי תהא מועמדת לכנסת בבחירות הקרובות. ". פסק דין זהה ניתן גם לברוך מרזל.

יו״ר ועדת החוץ והביטחון, ח״כ יריב לוין שהגיש את העתירה לפסילתה של זועבי הגיב: ״שופטי העליון נתנו היום שוב הכשר לטרור. פסק הדין מעיד על הניתוק המוחלט בין האליטה השמאלית הרדיקלית ששולטת במערכת המשפט, ובין המציאות וערכי היסוד המשותפים לכל מי שמדינת ישראל יקרה לו. הגיע הזמן לשנות מהיסוד את שיטת בחירת השופטים, כדי שעל כס השיפוט ישבו אנשים המחוייבים למדינת ישראל ולרעיון הציוני.״

עו"ד איתמר בן גביר שייצג את ברוך מרזל: החלטת בית המשפט בעניין זועבי ומרזל היא חצי צודקת לעניות דעתי לא היה ספק שיש לפסול את זועבי ולא לאפשר למחבלת אויבת שונאת ישראל להתמודד בבחירות לכנסת. אין מקום להשוות אותה עם אוהב ישראל כמו ברוך מרזל מה גם שחומר הראיות נגד המחבלת היה חזק ומבוסס ואילו נגד מרזל לא היה כלום רק עתירה קנטרנית ופוליטית של אנשי שמאל קיצוני שלא יודעים דמוקרטיה מהי".