חדשות

משפחות חטופים פוצצו את הדיון בוועדת חו"ב: אתם לא תדברו היום

משפחות חטופים פוצצו את הדיון בועדת חוץ וביטחון בנושא חוק הגיוס, חנה כהן דודתה של ענבר הימן קראה "אתם לא תהיו פה ולא תעשו שום וועדה"

(צילום: נועם מוסקוביץ/ דוברות הכנסת)

משפחות חטופים פוצצו היום (שלישי) את הדיון בועדת חוץ וביטחון בנושא חוק הגיוס, חנה כהן דודתה של ענבר הימן קראה "אתם לא תהיו פה ולא תעשו שום וועדה, תחזירו לנו את הבת שלנו, לא יתכן שיש חטופים עם קשרים, ואחרים מחוץ לרשימה". יו"ר הוועדה יולי אדלשטיין נעל את הדיון.

נציגי משפחות חטופים מחו במשך זמן רב על כך שמסתמנת עסקה בפעימות ודורשים עסקה כוללת. נציגי משפחתה של ענבר היימן: "אתם משווקים פה עסקת סלקציה כעסקה הומניטרית. יהודים מבצעים סלקציה ביהודים. על איזה ניצחון מוחלט ראש הממשלה מדבר כשאנחנו לא מסוגלים לקבור את הבת שלנו? יש השפלה גדולה יותר למדינה?

השר כץ למשפחות החטופים: "מחויבים להשיב את כולם הביתה"

השר כץ השיב: "אני שומע את הדברים ומקבל אותם באהבה ובחיבוק. הממשלה מחויבת להחזיר את כל החטופות והחטופים, מי שבחיים ובי שאינו בין החיים. אנחנו נשיב את כולם הביתה."

וידאו של WhatsApp‏ 2025-01-14 בשעה 12.05.33_3bbf8096
וידאו של WhatsApp‏ 2025-01-14 בשעה 12.05.33_3bbf8096| צילום: צילום: סרוגים

בדיון שר הביטחון ישראל כ"ץ הציג את עקרונות חוק הגיוס השר התייחס לנושאים כמו היעדים, הסנקציות גיל הפטור, וכן מה ייחשב לשירות, "דעתי היא שמי שלא ילמד ולא ישרת, עליו צריך להטיל סנקציות אבל שוכנעתי תוך כדי הידברות שיהיו סנקציות לא רק על הישיבות אלא גם על הלומדים וזה דבר שלא היה עד היום".

כשנשאל לגבי הסכמת הציבור החרדי ענה השר, "בלי הסכמה עם המנהיגות החרדית אין תוצאות ואין גיוס ככה זה היה לאורך השנים. בהגדרה של מחזור גיוס עם התחייבות לגייס 4,800 היום בפועל לא יגייסו גם חצי מזה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3 תגובות
2
אנדר וויגין
14.01.25

איך הגענו למצב כזה שאנחנו נכנעים ככה למחבלים ופוגעים ככה במשפחות חטופים????????

הצטרפו אלינו