מבזקים
סרוגים

"אין מקום להתערבות": בג"ץ דחה את העתירה נגד ח"כ גלעד קריב

למרות שחלפה שנה – בג”ץ דוחה את עתירת ארגון לביא לפתיחת חקירה פלילית נגד ח”כ גלעד קריב בטענה שהעתירה הייתה צריכה להתקבל תוך פרק זמן סביר

"אין מקום להתערבות": בג"ץ דחה את העתירה נגד ח"כ גלעד קריב
"אין מקום להתערבות": בג"ץ דחה את העתירה נגד ח"כ גלעד קריב צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)

בית המשפט העליון דחה היום את עתירת ארגון לביא לפתיחת חקירה פלילית נגד ח”כ גלעד קריב בחשד להדלפת פרוטוקול סודי של ועדת החוץ והביטחון. העתירה נדחתה למרות שחלפה למעלה משנה מאז הוגשה בקשת יו”ר הכנסת ליועצת המשפטית לממשלה לפתוח בחקירה.

בפסק הדין נכתב כי “החלטה של רשות מינהלית, ובכלל זה החלטה בדבר פתיחה בחקירה פלילית, צריכה להתקבל תוך פרק זמן סביר”. אך בג”ץ קבע כי “בנסיבות העניין ולנוכח רגישות הסוגיה” אין מקום להתערבותו.

אוחנה במתקפה על היועמ"שית: "מנסה לקבור את ההדלפה של קריב"
אוחנה במתקפה על היועמצילום: אוחנה במתקפה על היועמ

עו"ד יצחק בם, המייצג את ארגון לביא מסר בתגובה: "כנראה בישראל יש שני מיני אנשים – יש כאלה שתוך פחות משבוע מפרסום תחקיר עיתונאי נפתחת נגדם חקירה פלילית בהוראת יועמ"שית. לגביהם אין צורך בבדיקות מקדמיות. לעומת זאת, יש אנשים שלגביהם, למרות קיום ראיות מסבכות חד משמעויות כפי שעלה בבדיקת קצין הכנסת, הבדיקה המקדמית בשאלה האם בכלל לפתוח בחקירה לוקחת יותר משנה. לקיומם של שני מיני אנשים אלה יש שם – קוראים לזה אפליה ויש צורך ברפורמה יסודית במוסד הייעוצת המשפטית לממשלה כדי לשים לאפליה הזאת סוף".

גלעד קריב הדלפות