על רקע ההערכה כי עסקת החטופים הנוכחית, לה מתנגדים בעוצמה יהודית ובציונות הדתית, עלולה להפיל את הקואליציה, מבטיחים באופוזיציה רשת ביטחון.
יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ: ״הגעה למתווה להשבת חטופינו היא ערך עליון וצורך אסטרטגי – אי השבתם והפקרתם היא קטסטרופה לאומית. המחנה הממלכתי תתן גיבוי פוליטי מלא למתווה השבתם".
יש לציין כי מדובר בהבטחה ריקה מתוכן כפי שהצגנו בסרוגים את המצב מוקדם יותר היום. לפי החוק, הממשלה צריכה לאשר כל עסקת חטופים הכוללת גם שחרור מחבלים. בתוך הקבינט המדיני-ביטחוני יש לעסקה רוב דחוק, במידה ושרי עוצמה יהודית והציונות הדתית יצביעו נגד העסקה. נזכיר כי בעסקה הקודמת השר סמוטריץ' הצביע בעד ורק בן גביר התנגד.
בתוך הממשלה הרוב הוא יותר גדול, בגלל ששרי ש"ס יתמכו בעסקה וכך גם כנראה השרים של יהדות התורה. אפילו אם בליכוד יתנגדו, עדיין יש רוב גדול לעסקה.
אלא שכאן תעבור הזירה לכנסת. עסקת חטופים לא מגיעה להצבעה בכנסת (שם יהיה לה רוב עצום), אבל הכנסת כן תושפע מהיום שאחרי העסקה. איום בפרישה של מתנגדי העסקה עלול להביא לקיצה של הכנסת הנוכחית.
לקואליציה יש כרגע 68 אצבעות, היא תוכל לעמוד בפני פרישה של עוצמה יהודית (6) או הציונות הדתית (7), אבל לא שתיהן. בנוסף, קואליציית 61/62 אצבעות, תחריף עוד יותר את יכולת הסחיטה של השותפות הקואליציונית, כפי שעשה בן גביר על רקע הוספת התקציב למשטרה או החרדים על חוק הגיוס, שספק אם יעבור בקואליציה צרה.
נתניהו יצטרך לבחור בין העסקה לבין הקואליציה
בעבר הודיעו לפיד וגנץ כי יתנו רשת ביטחון לממשלה כדי להעביר עסקת חטופים, אבל אין להכרזה הזו משמעות, משום שכאמור, רק הממשלה מצביעה על העסקה, ולא סביר שיש עתיד והמחנה הממלכתי יצטרפו לקואליציה במקרה של פרישת בן גביר או סמוטריץ'.
נתניהו נמצא כעת ממש בדילמה האם ללכת על עסקת החטופים ולהקריב בכך את הקואליציה שלו, או להקשיח עמדות מול חמאס, לחכות לכניסת טראמפ לבית הלבן ולנסות להגיע להסכם משופר יותר, אותו סמוטריץ' יוכל לבלוע, כפי שהיה בהסכם החטופים הקודם לפני שנה וחודשיים.

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
אשר בן אבו
מלשינון בני גנץ אממשלה לט צרחה אותח בישביל לאסות הסקם לשיחרור אחטופים
16:03 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
גנץ לך קיבינימט חלאה מי אתה בכלל אדם טיפש וחלול לא מבין מי האנשים שבוחרים בכה עושה פוליטיקה על חשבון המסכנים החטופים לך לעזעזל טיפש
14:30 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוחי
גאנץ אתה כלום ושום דבר סתם חבר כנסת קשקשן בלתי נלאה אתה חי באשליה כאילו שאתה דמות חשובה ממש לא אתה דמות מסכנה אבודה חי באשליה לכן שששששששש תכין חמוצים
12:40 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוטי
הם צריכים להודיע שיכנסו לממשלה אם בן גביר וסמוטריץ יצאו מהממשלה כדי לחבל העיסקה. ויתמכו בממשלה עד סוף הקדנציה
12:31 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
בתגובה ל: מוטי
לא צריכים אנשים טיפשים כמו גנץ ולפיד עושים פוליטיקה בגרוש על חשבון החטופים המסכנים
14:32 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר