מבזקים
סרוגים

התנגדות מבית: השר קרעי יוצא נגד הרפורמה של לוין וסער

שר התקשורת שלמה קרעי שובר את התלם הקואליציוני והופך לשר הראשון שיוצא כנגד מתווה לוין-סער לרפורמה משפטית

התנגדות מבית: השר קרעי יוצא נגד הרפורמה של לוין וסער
התנגדות מבית: השר קרעי יוצא נגד הרפורמה של לוין וסער צילום: Photo by Yonatan Sindel/Flash90

התנגדות ראשונה ופומבית מתוך שורות הממשלה לרפורמה המשפטית המחודשת של שר המשפטים יריב לוין ושר החוץ סער. שר התקשורת קרעי יצא כנגד ההצעות והגדיר אותן כ-"מתווה בעייתי – מעט מדי ומאוחר מדי".

שר התקשורת שלמה קרעי פתח בביקורת לראשונה מתוך הממשלה על הרפורמה המשפטית החדשה שמציעים השרים לוין וסער.

קרעי פרסם את דבריו, בהם יצא כנגד אלמנטים ברפורמה והסביר: "אני מאוד רוצה לתמוך במתווה ההסכמה של חברי שר המשפטים לוין.אבל לצערי הרב מדובר במתווה בעייתי – מעט מדי ומאוחר מדי".

שר התקשורת המשיך והדגיש: "ודאי תחולתו מהכנסת הבאה (עוד שנתיים של חוסר משילות – כאילו אין משמעות לבחירות האחרונות), ודאי החלק שקשור לביטול חוקים וחוקי יסוד (רוב רגיל לביטול חוקים ומתן סמכות שלא היתה לו מעולם לפסול חוקי יסוד)".

השותפה של רוטמן נגד הפשרה: משאיר את שלטון השופטים
השותפה של רוטמן נגד הפשרה: משאיר את שלטון השופטיםצילום: השותפה של רוטמן נגד הפשרה: משאיר את שלטון השופטים

את הסברו חתם קרעי בקשר למינויים הצפויים בוועדה לבחירת שופטים כמו מינוי נשיא לבית המשפט בעליון, והתייחס לאפשרות שקידום רפורמה "בהסכמה" תצר את צעדי הממשלה לקראת הדחת היועצת המשפטית ואמר: "בעיקר: אם מקבלים ברפורמה את עמית וגם מיארה – עדיף כבר לעשות ממנה טיארה".

גדעון סער הרפורמה המשפטית יריב לוין שלמה קרעי