ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב למתווה של השר ירבי לוין והשר גדעון סער בנושא פשרה ברפורמה בועדה לבחירת שופטים ומסר: "נענה ליריב לוין מיד אחרי שיקיים את צו בית המשפט וימנה נשיא לבית המשפט העליון עד ה-16 לינואר".
בנושא הוועדה לבחירת שופטים השינויים העיקריים במתווה החדש הם.: שינוי בהרכב: במקום נציגי לשכת עוה"ד יכהנו שני עורכי דין – אחד מטעם הקואליציה ואחד מטעם האופוזיציה. נדרש להם ניסיון של 10 שנים בליטיגציה ואסור להם להופיע בבתי המשפט בזמן כהונתם.
בנוסף יתקיימו דרישות חדשות למינוי שופטים: – נדרש רוב של 5 חברים מתוך הוועדה – בערכאות נמוכות חייב להיות לפחות חבר קואליציה אחד, חבר אופוזיציה אחד ושופט אחד – בעליון נדרשת תמיכת לפחות חבר קואליציה אחד וחבר אופוזיציה אחד
ובנוסף מוצע במתווה מנגנון חדש למניעת שיתוק: במקרה של שני תקנים פנויים בעליון למשך שנה, כל צד (קואליציה/אופוזיציה) יציג 3 מועמדים והצד השני יבחר מהם אחד
ולבסוף הוצע עיגון בחוק של נציגות קואליציה-אופוזיציה בוועדה: בניגוד למצב כיום שבו זה לא מובטח.





תגובות
יאיר לפיד מתי תפסיק לשנוא את כל העולם.האם המדינה כל כך לא חשובה לך.חיילים נהרגים,חטופים בעזה,פצועים בבתי החולים והבובספוג צורח "רוצים מלחמהההה?????...." רשע.
התמונה שלך יאיר צורח, 'רוצים מלחמההה'... לא יוצאת לי מהראש. אתה לא בריא. תלך לרופא שיטפל בך בדחיפות.
הלפידיוט נשאר כשהיה, חסר חומר אפור בקודקוגו