נחשף: ללשכת עורכי הדין יתרה של עשרות מיליוני שקלים
וועדת חוקה סיימה לדון בהפחתת דמי החבר בלשכת עורכי הדין. דמי החבר יופחתו כבר השנה ב-20%. במהלך הדיון נחשף: מעל 30 מיליון₪ עודפי תקציב בלשכה
ועדת החוקה סיימה היום (ד'), את הדיון והקראת סעיפי הצעת חוק לשכת עורכי הדין, שיזם ח"כ חנוך מילביצקי, לקריאות שניה ושלישית ובדיון נחשפה הקופה של הלשכה.
לפי המוצע, השימוש בדמי החבר ואגרות שגובה לשכת עורכי הדין יוגבל לתפקידים ופעולות החובה של הלשכה בלבד, כגון פיקוח על מתמחים, מערך שיפוט אתיקה וכדומה, וכן פעולות נוספות, כמו בחירות למוסדות הלשכה וענייני שכר טרחה. על סכום בסיס זה, תיקבע תוספת של 150% שניתן יהיה לגבות, במטרה לאפשר ללשכה ולמחוזות להתנהל באופן עצמאי ולכסות את כלל ההוצאות הנדרשות להתנהלות הלשכה והמחוזות ביעילות.
השימוש בדמי חבר ייעשה רק בהסכמת ראשי המחוזות
לפי הנוסח המעודכן, השימוש בדמי חבר שתגבה הלשכה ברמה הארצית ייעשה רק בהסכמה של כלל ראשי המחוזות; השימוש בתשלומי רשות שיגבו המחוזות יהיה לפי החלטת כל מחוז
עוד לפי המוצע, הלשכה תהיה רשאית לעשות שימוש במקורות מימון העומדים לרשותה, לרבות עודפי תקציב משנים קודמות, רווחים מתאגידים שבשליטת הלשכה, דמי חבר רשות או תשלומי רשות, בשביל מרבית פעולות ה"רשות". הלשכה תוכל להתנות השתתפות בתשלומם של אותם תשלומי רשות. הגביה של תשלומי רשות שיגבו המחוזות, תהיה נתונה להחלטת כל מחוז.
רוטמן: "שוד הקופה הציבורית בידי עמית בכר"
יושב ראש הוועדה שמחה רוטמן הכריע כי דמי חבר יופחתו כבר השנה ב-20% ואמר: "כל מה שנעשה בו שימוש לצרכים פוליטיים בלשכה גם היום הוא עבירה על החוק. אני לא שופט, לא מבקר או חשב ואני קורא לנציגי בלשכה שהצבעתי עבורם, להשתמש בכל כלי פוליטי לשכתי ומנהלי כדי לעצור את שוד הקופה הציבורית בידי עמית בכר. אנא פעלו". במהלך הדיון ראש לשכת עורכי הדין הוצא מהדיון. במהלך הדיון נחשף כי ללשכה יש מעל 30 מיליון ₪ עודפי תקציב.
הוועדה קבעה כי כלל הוראות התיקון באשר לגביית דמי החבר וחלוקת התקציבים של הלשכה יחולו מ-2026, אך החריגה מכך מספר הוראות שיחולו כבר השנה, ובנוסף קבעה כי דמי החבר לשנת 2025 יופחתו בשיעור 20% , תוך קביעת אופן השתת הקיצוץ ביחס בין הלשכה ולמחוזות השונים; עוה"ד יוכלו להמשיך לשלם את התעריף המופחת למקדימים לשלם את דמי החבר עד 30 ימים מכניסת החוק לתוקף; תימשך ההנחה בדמי החבר למשרתי המילואים לפי כללי הלשכ
תקציב יחולק לפי ביצוע בפועל
בתיקון מוצע כי תקציב שמקורו בדמי חבר ואגרות למימון, יחולק בין המחוזות לבין שאר הלשכה בהתאם לסכום הנדרש להם, והם יוכלו לייעד אותו לכלל הפעולות. עוד מוצע, כי תקציב שמקורו בתוספת האחוזית יחולק כך ש-1/7 ממנו יועבר ללשכה וכל יתר 6/7 יועברו למחוזות. כמו כן, מוצע כי השימוש בתשלומי הרשות ומקורות המימון של הלשכה שאינם דמי החבר שייגבו כחובה, יבוצע כך שהשימוש בדמי הרשות המחוזיים יהיה נתון להחלטת כל מחוז, וביחס לתשלומי רשות ברמה הארצית ויתר מקורות המימון של הלשכה – השימוש ייעשה רק בהסכמת כל ראשי המחוזות.
לפי התיקון, תקציב החובה יחולק לפי ביצוע בפועל של פעולות המחוזות, אך התקציב שמקורו בתוספת האחוזית (6/7 מהתוספת), יחולק כך ש-50% ממנו יינתן כסכום קבוע לכל מחוז, ו-50% ממנו יחולקו לפי מספר עוה"ד במחוז. עם זאת, נקבע מנגנון לשינוי אופן החלוקה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו