המחאה יצאה לדרך: עיריית חיפה חסמה את מנהרות הכרמל
משאיות עיריית חיפה חוסמות לתנועה את מנהרות הכרמל, זאת במחאה על העלאת תעריפי הנסיעה בכביש: "מדובר באגרה אשר מפלה את תושבי חיפה ביחס לערים אחרות ופוגעת בתכליות שלשמן הוקמו"
המחאה יצאה לדרך: משאיות של עיריית חיפה החלו לעבור הבוקר (שלישי) בנסיעה איטית במנהרות הכרמל, מכיוון צפון לדרום ולהיפך, במקביל – וגורמות בכך לשיבושי תנועה. המהלך מגיע כחלק מהצעדים בהם נוקטת העירייה, בהובלת ראש העיר יונה יהב, כמחאה נגד העלאת מחירי אגרות הנסיעה במנהרות, אשר ממשיכים לעלות באופן תדיר.
מנכ"ל עיריית חיפה, גדי מרגלית, הגיע הבוקר על מנת לעקוב מקרוב אחר ביצוע המחאה. לפני כניסת המשאיות למנהרות מרגלית אמר כי "המחאה לא תיפסק עד לביטול אגרות הנסיעה במנהרות הכרמל והיא תימשך ותתחדש במגוון דרכים נוספות. מדובר באגרה אשר מפלה את תושבי חיפה ביחס לערים אחרות ופוגעת בתכליות שלשמן הוקמו: הקטנת עומסי התנועה והמזהמים הנפלטים לאוויר בעיר. על כן נמשיך להיאבק על ביטולן בכל האמצעים העומדים לרשותנו".
כאמור, ביום ראשון האחרון יהב הודיעה על המחאה נגד העלאת מחירי הנסיעה בכביש מנהרות הכרמל, זאת לאחר שמפעילי המנהרות החליטו להעלות שוב את התעריף ולבטל את ההנחה שניתנה עד כה למנויים. "הנהלת מנהרות הכרמל ממשיכה בצורה מקוממת להעלות תעריפים ולהכביד על כיסם של תושבי העיר שנזקקים לשירות כביש האגרה הזה" אמר ראש העיר. "בהנחייתי, עתרה העירייה נגד הנהלת מנהרות הכרמל ומשרד התחבורה. עד שתתקבל החלטה של בית המשפט, ואין לי ספק שהשופטים יצדיקו את הטענות שלנו ויזדהו עם מצוקת הנוסעים, אנחנו בוחנים דרכים אחרות לפעול נגד הגזירה".
יהב הוסיף כי "בין היתר אני בוחן את האפשרות לחסום באמצעות משאיות עירייה את הכניסה למנהרות ולשבש את פעילותן. אולי ככה הנהלת המנהרות תצא מאטימותה ותקשיב לרחשי הציבור".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו