עסקת ענק: משרד הביטחון מצמצם את התלות באמריקאיים
משרד הביטחון חתם על שתי עסקאות ענק של ייצור אלפי חימושים שנועדו ליצור עצמאות כחול לבן בהיקף של מיליארד שקלים. המטרה לייצר אלפי פצצות אוויר כבדות בלי תלות באמריקאיים
משרד הביטחון הודיע היום (שלישי) כי הוא חתם עם חברת 'אלביט מערכות' על שתי עסקאות ענק של ייצור אלפי חימושי אוויר כבדים והקמת 'מפעל לאומי לחומרי גלם', שיצמצם את התלות ביבוא מחו"ל, בהיקף כולל של כמיליארד ש"ח.
במסגרת העסקה הראשונה, תספק אלביט מערכות למשרד הביטחון אלפי פצצות אוויר כבדות. העסקה השנייה, בהובלת אגף התכנון ומפא״ת במשרד הביטחון, כוללת הקמת מפעל לאומי לחומרי גלם שונים, שעד למלחמה נרכשו ברובם בחו"ל. המפעל החדש יכלול קווי ייצור מתקדמים לחומרים אנרגטיים, המשמשים את התעשיות הביטחוניות בישראל.
עסקאות משרד הביטחון נועדו לקדם עצמאות ישראלית בתעשייה הביטחונית
פרויקט זה צפוי לחזק את עצמאות הייצור המקומי ולצמצם את התלות בייבוא חומרי גלם. עסקות אלו יקדמו עצמאות ייצור כחול-לבן באמצעות התעשיות הביטחוניות. הפרויקטים צפויים לתרום לחיזוק הכלכלה, להרחבת קווי הייצור המקומיים ולהבטחת מענה מיטבי לצרכים המבצעיים הנוכחיים והעתידיים של צה"ל, לחיזוק הכלכלה והתעשייה.
יכולת עצמאית לייצור פצצות
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר: "היום אנחנו מניחים את היסודות להרחבת עצמאות הייצור בשני תחומים קריטיים לאורך הנשימה של צה"ל, ייצור עצמי של חימושי אוויר כבדים והקמת מפעל לאומי לחומרי גלם. שתי העסקאות יבטיחו יכולת מדינתית עצמאית לייצור פצצות וחימושים מכל הסוגים. זה מהלך היסטורי, שהנענו לפני המלחמה, אך האצנו במהלכה. במסגרת שתי העסקאות, נראה יכולת ראשונית בטווח הזמן הקרוב, שתלך ותגדל עד שנגיע לעצמאות בשני התחומים.
זהו לקח מרכזי מהמלחמה, שיצמצם תלות בגורמים חיצוניים ויאפשר לצה"ל להמשיך לפעול בעוצמה בכל הזירות". מנכ״ל משרד הביטחון הודה לחברת אלביט ולעובדיה על התרומה באספקת אמצעי הלחימה החיוניים לצה״ל במהלך המלחמה.
נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, בצלאל (בוצי) מכליס: ״אלביט מערכות שותפה של צה"ל ומשרד הבטחון בקידום מדיניות הייצור כחול לבן ומחויבת לתרומה מהותית בחיזוק עצמאות החימוש של צה"ל. אלוף (מיל׳) אייל זמיר. עובדי ומנהלי אלביט מחויבים לעמוד בצרכים המשתנים של צה"ל ומערכת הביטחון והשותפות העמוקה ארוכת השנים הזו תורמת לא רק לביטחון, אלא גם לפיתוח הכלכלה והתעסוקה ביצירת פרנסה לאלפי משקי בית בישראל״.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו