"פגיעה קשה בערכים": היועמ"שית נגד שינוי בחירת נשיא העליון
היועצת המשפטית לממשלה התנגדה להצעת החוק של טלי גוטליב לשינוי שיטת הבחירה לנשיא בית המשפט העליון, שלדבריה "פוגעת באופן קשה בערכים דמוקרטיים משטריים, ואינה עומדת באמות המידה המשפטיות הנדרשות"
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הציגה היום (ראשון) את עמדתה בנוגע להצעת החוק של טלי גוטליב המבקשת לשנות את שיטת בחירת נשיא בית המשפט העליון, זאת לאחר שנקבע כי קמה חובה על שר המשפטים למנות נשיא לעליון עד ה-16 בינואר. בדבריה אמרה כי יש מניעה מלקדם את הצעת החוק, שלדבריה "פוגעת באופן קשה בערכים דמוקרטיים משטריים, ואינה עומדת באמות המידה המשפטיות הנדרשות".
"שינוי יסודי של אופן בחירת נשיא בית המשפט העליון בשלב זה עולה לכדי 'שינוי כללי המשחק תוך כדי משחק', ומשענייננו בתיקון לחוק יסוד, יש בו גם כדי להוות "שימוש לרעה בסמכות מכוננת" אמרה מיארה. "לפיכך, כל הסדר שייקבע בעניין זה צריך להיות בעל תחולה עתידית, הצופה פני עתיד בלבד, לצד עמידתו באמות מידה חוקתיות-משטריות".
עוד הוסבר כי "משמעות ההסדר המוצע היא שינוי במבנה המשטרי בישראל שיביא לפוליטיזציה של הליך מינוי נשיא בית המשפט העליון, ראש הרשות השופטת, באופן המפר קשות את האיזונים בין הרשויות, במצב שבו ממילא לרשות המבצעת (ולמעשה לקואליציה) כוח עודף משמעותי. כמו כן, הענקת סמכות מוחלטת לרוב הקואליציוני בכנסת בבחירת נשיא בית המשפט העליון תביא לפגיעה קשה בעצמאות של הרשות השופטת, שהיא אבן יסוד במשטר דמוקרטי".
בן גביר: "לא ירחק היום בו היא תקבע מי יכהן בממשלה"
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר בתגובה: "איזו הפתעה! היועמ״שית מפרסמת עוד חוות דעת נגד הממשלה והכנסת. שנות התרפסות ארוכות של הימין לחונטה המשפטית הביאו אותנו למצב הביש. תמשיכו להתמהמה מלפטר את היועמ״שית, ולא ירחק היום בו היא תקבע מי יכהן בממשלה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו