ישראל כ"ץ מאיים: "אם חיזבאללה לא ייסוג, לא יהיה הסכם" - סרוגים

ישראל כ"ץ מאיים: "אם חיזבאללה לא ייסוג, לא יהיה הסכם"

שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר בפיקוד הצפון והתייחס להפסקת האש בלבנון, כשהבהיר כי "אם החיזבאללה לא ייסוג מעבר לנהר הליטני, לא יהיה הסכם. לא נאפשר יצירת איום מחודש על יישובי הצפון"

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
ישראל כ"ץ מאיים: "אם חיזבאללה לא ייסוג, לא יהיה הסכם"
  כ"ץ (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר הבוקר (ראשון) בפיקוד הצפון, בתצוגת הנשק שנתפס בידי צה"ל מידי ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון. במהלך הביקור ראש מטה פיקוד צפון, תא"ל שגיב דהן, סקר בפני שר הביטחון את האמל"ח הרב שנתפס ממפקדות ובסיסי חיזבאללה.

בנוסף, כ"ץ קיבל עדכון מבצעי ומודיעיני על פעילות צה"ל בלבנון, ושיבח את המפקדים והלוחמים על האכיפה הבלתי מתפשרת נגד ההפרות של חיזבאללה.

אם התנאי הזה לא יתקיים – לא יהיה הסכם

בסיום הביקור כ"ץ התייחס להפסקת האש מול חיזבאללה ואמר כי  "ישראל מעוניינת בקיום ההסכם בלבנון ותמשיך לאכוף אותו באופן מלא וללא פשרות כדי להבטיח את חזרת תושבי הצפון בביטחון לבתיהם – אבל התנאי הראשון לקיום ההסכם הוא נסיגה מוחלטת של ארגון הטרור חיזבאללה אל מעבר לנהר הליטני, פירוק כל הנשק וסיכול תשתיות הטרור במרחב על ידי צבא לבנון – דבר שעדיין לא קרה".

עוד הבהיר כי "אם התנאי הזה לא יתקיים – לא יהיה הסכם, וישראל תיאלץ לפעול בעצמה כדי להבטיח את חזרת תושבי הצפון בביטחון לבתיהם. לא נאפשר יצירת איום מחודש על יישובי הצפון ועל אזרחי מדינת ישראל".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו