איש התקשורת והמגיש, שי גולדן, שעבר לפני מספר שבועות מערוץ 14 לערוץ 13, מתייחס לסרטון של החטופה שירי אלבג משבי חמאס, ואומר כי ישראל צריכה לשלם כל מחיר עבור החזרת החטופים.
גולדן כתב: "הסרטון של לירי אלבג הוא אחד הדברים הכי שוברי לב שראיתי בימי חיי. אין לי שום דרך להתחיל לדמיין אפילו מה עוברים עכשיו הוריה ואוהביה. לראות ככה את ביתך, ממש בגיהינום עצמו, ובכן, זה בלתי נתפס".
הוא המשיך: "אני מאוד מאוד מקווה שהסרטון הזה יהיה נקודת מפנה בכל הנוגע לעסקת החטופים, כי, באמת, אין, ולא תהיה, שום דרך להשתמש במילה "נצחון" שעה שבנותינו עדיין מצויות שם; ואין שום הישג צבאי שיתקזז מול זה. אין לי מילים, באמת. זה ערער אותי ממש. מוכרחים לשים סוף לדבר הזה כבר".

"זה יהיה בלתי נסלח אם לא נשיב אותם הביתה. ושום דבר לא יוכל כאן לעולם להתרפא אם הם לא ישובו. ולטעמי, אין שום מחיר שהוא גבוה מדי בשעה הזאת עוד. זה בנפשה של המדינה הזאת. וזה התנאי להמשך חיינו כאן כחברה וכמשפחה ישראלית אחת. מוכרחים לשים לסיוט הזה סוף. מוכרחים להחזיר אותם הביתה. יהא המחיר אשר יהא, הוא לא גבוה יותר, ולא יהיה לעולם, מהמחיר של הותרת אחינו ואחיותינו בגיהינום הזה".





תגובות
עוד רכיכה תודעתית. אם היה לנו עניין בהחזרת החטופים ובזמן הגיוני וסביר - היינו מפעילים סגר הרמטי ואכזרי, בו עוצרים את הכל תוך תפיסת ציר פילדלפי. "עוצרים הכל" - המשמעות היא לא מזון, לא מים, לא תרופות, לא חשמל, לא גז, לא דלקים - Nada ואז מניחים את המפתח - "הומניטרי ייענה בהומניטרי". רק לחץ פנימי יכול היה לשחרר את החטופים, החמאס לא יכול על חיות-אדם מבית עם הגב לקיר. גם אולטימטום לא הצגנו בניגוד לכל הגיון. אולטימטום ראוי כגון, חיסול כל הנהגת חמאס בכל המעגלים הקרובים להנהגה - קרי חיסול אנשי חמאס והמשפחה הקרובה אליהם (הורים, ילדים, נכדים) באופן כזה שכל המשפחה הקרובה אליהם תימחק. לא ניתן להגיע להישגים במשא ומתן שלא מתנהל מתוך 'עמדת כוח' - על אחת כמה וכמה מתוך חוסר אונים, רפיסות, ותבוסתנות. שי גולדן הוא פופוליסט המ-סריח מהנדסת תודעה. העובדה שהחטופים לא איתנו, איננה קשורה לחמאס - לחמאס מעולם לא היה אינטרס לשחרר אותם, הם "תעודת הביטוח" שלו - כאשר ההנה
ממוצש משטרת הצילציות של בן גביר תקפו באלימות קיצונית את הפגנת משפחות החטופים באלימות, מכות, דריסת סוסים ותקיפת זקנים ומשפחות שעומדים על מדרכות..
אכן צריך לשבור להם את העצמות.. שחםגינו רק כחוק...נמאס מההפקרות שלהם
עוד סמרטוט שמרשה לעצמו לדבר בלי קשר למציאות
גם לשרים אסור לדבר בלי אישור ממשפחת הפשע