15 אחוזי תמותה: המקרה שמדאיג את משרד הבריאות - סרוגים

15 אחוזי תמותה: המקרה שמדאיג את משרד הבריאות

פעוטה כבת שלוש מבני ברק מאושפזת במצב קשה במרכז שניידר לרפואת ילדים לאחר שנדבקה לפי החשד במנינגוקוק - המכונה גם "החיידק האלים"

חדשות סרוגים
15 אחוזי תמותה: המקרה שמדאיג את משרד הבריאות
  (צילום: PeopleImages.com - Yuri A / שאטרסטוק)

דאגה במשרד הבריאות. פעוטה כבת שלוש מבני ברק מאושפזת במצב קשה במרכז שניידר לרפואת ילדים לאחר שנדבקה לפי החשד במנינגוקוק – המכונה גם "החיידק האלים". על פי הדיווח באתר 'ישראל היום', הילדה הגיעה הבוקר לבית החולים לאחר שבדרך בוצעה בה החייאה והיא מאושפזת כעת בטיפול נמרץ .

עוד עולה מהדיווח כי משרד הבריאות מבצע חקירה אפידמיולוגית, וצפוי להמליץ על טיפול אנטיביוטי מונע לבני משפחה ולמי שהיה במגע קרוב עם הנדבקת.

מנינגוקוק הוא חיידק שנמצא בלוע של ילדים ומבוגרים בשכיחות גבוהה בצורתו הלא אלימה. עם זאת, במקרים נדירים הוא הופך לאלים ועלול לחדור לזרם הדם ולגרום לזיהום, או לחדור לקרומי המוח ולגרום לדלקת. שיעור התמותה ממניגוקוק אלים עומד על בין 5 ל-15 אחוזים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
ויש חיסון... ...
יוסי פרץ | 02-01-2025 20:51
ויש חיסון...
2
כמה הוכחות צריך...
דני צור | 09-01-2025 15:45
כמה הוכחות צריך כדי להוכיח שאין אלוהים