בנט על חוק הגיוס: "אסור לאפשר להעביר את חוק הקלון הזה" - סרוגים

בנט על חוק הגיוס: "אסור לאפשר להעביר את חוק הקלון הזה"

ראש הממשלה לשעבר התייחס לסוגיית גיוס החרדים ואמר כי "הפוליטיקאים יודעים היטב שזהו חוק למיסוד המוני של השתמטות. אסור, פשוט אסור לרמוס את חיילי המילואים שלנו"

חדשות סרוגים
בנט על חוק הגיוס: "אסור לאפשר להעביר את חוק הקלון הזה"
  (צילום: יואב דודקביץ\פלאש 90)

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התייחס היום (חמישי) לסוגיית גיוס החרדים, כשהתנגד בתקיפות לחוק הגיוס המקודם כעת על ידי הממשלה והכנסת. בפוסט שכתב ברשתות החברתיות בנט הבהיר כי החוק יאפשר השתמטות המונית של חרדים, וקרא למקבלי ההחלטות שלא לאפשר להעביר את החוק.

"אני מכיר לעומק את פרטי 'חוק הגיוס' הנרקם במחשכים. זה אינו חוק גיוס, אלא חוק למיסוד השתמטות" אמר בנט. "אסור לאפשר לפוליטיקאים להעביר את חוק הקלון הזה".

בנט סיפר כי "אתמול בערב שוחחתי ארוכות עם סטודנטים וסטודנטיות מילואימניקים באוניברסיטת אריאל שבשומרון. מעל חצי מהם כבר קיבלו צו גיוס ל-70 ימים בשנה הקרובה. הם שואלים את עצמם איך ישלימו כך תואר, איך יבנו חיי משפחה? מי יעסיק עובד שנעלם לכמעט שלושה חודשים בשנה? עבורם סוגיית הגיוס איננה דבר 'עקרוני' או אמורפי. זו בעיה מעשית בוערת".

"מדינת ישראל נכנסה למצב חדש. ברוב החזיתות איננו מצויים במלחמה עצימה, אלא בבט״ש מוגבר שיימשך שנים" הבהיר. "בכל הגבולות אנו נדרשים להמון חיילים לתפקידי הגנה, שמירה ואבטחה. לצורך זה אפשר להסתפק בחייל שעבר חצי שנה של אימוני רובאי 5".

עוד באותו נושא

כ"ץ נגד גלנט: אין מקום לשימוש פוליטי ציני בחוק הגיוס


8

לדבריו, "יש פתרון מיידי שיכול להביא לשינוי תוך שישה חודשים. גיוס של 10,000 צעירים מאחינו חרדים יאפשר להוריד את את ימי המילואים מ-70 ל-20 יום בשנה. עם זה בהחלט אפשר להסתדר ולחיות. בלי גיוס אמיתי של אחינו החרדים, צעירי ישראל בשנות ה-20, ה-30 וה-40 לחייהם ייאלצו לאמץ צורת חיים חדשה של 70 ימי מילואים בכל שנה".

"כל עוד היתה מלחמה עצימה, אפשר וחובה לדרוש מצעירי ישראל לעזוב הכל ולהילחם על חיינו" טען ראש הממשלה לשעבר. "הממשלה עכשיו אומרת לנו שזה המצב הקבוע החדש, אך לא עושה דבר כדי להרחיב את השורות, ולהקל על העומס. להיפך, היא פועלת במודע למסד ולהלבין את הסרבנות ההמונית הזו".

"למנסחי החוק אין כל כוונה באמת לגייס חרדים, אלא רק לקנות זמן כדי שהכספים ימשיכו לזרום. הפוליטיקאים יודעים היטב שזהו חוק למיסוד המוני של השתמטות, והסיבה היחידה שהם מעבירים את החוק הנורא הזה הוא אולטימטום של המפלגות החרדיות" הבהיר בנט בסיכום דבריו. "אסור, פשוט אסור לרמוס את חיילי המילואים שלנו. לא נאפשר להעביר חוק ההשתמטות שפוגע אנושות בצעירי ישראל המשרתים".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
14 תגובות - 11 דיונים מיין לפי
1
ההרגשה שלי שאתה...
צבי | 02-01-2025 12:41
ההרגשה שלי שאתה היית חותם עליו
מה זה מעניין מה אתה מרגיש
מיואש למדי | 02-01-2025 15:11
למה ביביסטים לא מסוגלים להתמודד עם עובדות ומייד ממציאים להם איזה עולם פנטזיה שבו הם קובעים מהי המציאות על פי הרגשה? אולי תדבר לעניין? אתה לא חייב להסכים עם בנט, אבל תסביר מדוע לדעתך הוא טועה. אל תשליך בוץ כמו ילד קטן.
2
חוק הגיוס לא...
ייי | 02-01-2025 12:47
חוק הגיוס לא יעבור הממשלה נופלת
טיפש..החרדים לא יפילו...
אזרח | 02-01-2025 13:28
טיפש..החרדים לא יפילו את הממשלה..הם יודעים שלא ירויחו מזה כלום. אז תפסיק לדמיין
3
בנט גיוס
רפירפול | 02-01-2025 12:50
הצבוע הזה, שנה היה ראש ממשלה, עשה משהו?
4
בנט איש נוכל..פשוט...
ישראלית | 02-01-2025 13:30
בנט איש נוכל..פשוט דוחה...האיש חי בסרט היא לא יקבל יותר מ-5 מנדטיםצ
נגיד שהוא נוכל, אז מה?
סתם אחד | 02-01-2025 15:12
נניח שהוא נוכל, איך זה קשור? זאת סיבה לשתף פעולה עם השפל המוסרי של משתמטי בני ברק?
5
צודק, אין עלייך...
אדם | 02-01-2025 14:01
צודק, אין עלייך בנט
6
לוותר למנסור עבאס...
צבי ו | 02-01-2025 14:15
לוותר למנסור עבאס על הרבה דברים מותר אבל לחרדים אסור .
7
כשבנט ישב עם...
פיני כ | 02-01-2025 14:17
כשבנט ישב עם הרב זמיר כהן יום שלם וישמע את הצד השני לעומק אני יתייחס למה שהוא אומר ברצינות .
8
עוד מעט כשיהיה...
בני גבע | 02-01-2025 14:36
עוד מעט כשיהיה חוק גם על ערבים נראה את כל החכמולוגים מחפשים פירצות להקל על החוק.
9
אפשר רק תמונה...
מאור | 02-01-2025 14:39
אפשר רק תמונה עדכנית. חחח
10
המילה השתמטות יכולה...
פיני | 02-01-2025 15:07
המילה השתמטות יכולה לשמש לשתי הכיוונים.גם החרדים חושבים שהחילונים משטמטים מללמוד גמרא ותורהלכן הערך לא חשוב להם.
11
מדוע נותנים במה לנוכל מרעננה
מיכל | 03-01-2025 21:55
לא מבין אותכם מערכת נכבדה אולי הגיע המזן לא לתת במה לנוכל מרעננה אולי גם תעלו מה שיש לאח שלו עבאס לומר השתגעתם הנוכל מרעננה לא קשור אלינו לעם ישראל מקומו עם עבאס טיבי וכל שאר ושנאי ישראל לפיד גולן שישכח מלקבל קול אחד בעם ישראל אנחנו לא פראיירים