עוגות של חורף
אספנו עבורכם מספר עוגות שיעבירו לכם את החורף בהנאה מרובה
בעונת החורף כשקר וגשום בחוץ, אין כמו עוגה ביתית וריחנית כדי להפוך ברגע אחד את הבית להרבה יותר חמים ונעים. עוגות חורפיות הן עשירות בשל הטעמים מלאי התבלינים והניחוחות שמיד מחממים את הלב. אספנו עבורכם מספר עוגות שיעבירו לכם את החורף בהנאה מרובה.
עוגת תפוזים בחושה עם זיגוג תפוז
עוגת תפוזים היא אחת העוגות הכי קלסיות לחורף, היא מצוינת לניצול התפוזים בעונה ומלאה בטעמי הדרים רעננים עם מרקם רך ואוורירי. לשדרוג העוגה מומלץ להוסיף על חלקה העליון זיגוג של תפוז שמכינים עם מיץ תפוזים טרי ומעט אבקת סוכר. את הזיגוג יש לזגג על העוגה כשהיא חמימה, כך שהוא יוכל לחדור לתוכה ולהעניק לה רובד טעמים מתוק-חמצמץ.
עוגת גזר עם קינמון ואגוזים
גם עוגת גזר מושלמת לימות החורף הקרים הודות למרקם הנימוח ומגוון התבלינים שמעניקים לה חמימות. הגזר המרוסק בתוך בלילת העוגה מעניק לה מתיקות טבעית ולחות, בעוד שהתוספות של אגוז מוסקט טחון, מעט קינמון ואגוזים קצוצים דק, יוצרות טעם עשיר ועמוק. לשדרוג העוגה ניתן להוסיף לה ציפוי של קרם גבינה מתקתק ועדין שייצור קינוח ייחודי ומפנק.
עוגת שוקולד חמה עם ליבה נמסה
דמיינו לכם את המחזה הבא: גשם זלעפות, ברקים ורעמים, קור עז בחוץ ואתם יושבים מכורבלים על הספה בביתכם עם כרבולית ומתענגים על עוגת שוקולד פאדג' חמה שהליבה שלה נמסה. העוגה הייחודית מציעה חלק חיצוני קשיח יותר כשחלקה הפנימי נשאר כשוקולד נוזלי וחם. מומלץ להגיש אותה לצד כדור של גלידת וניל, קצפת אוורירית ולבזוק מעליה שכבה עדינה של אבקת סוכר.
עוגת דבש ותבלינים חורפיים
לרוב עוגות דבש מזוהות דווקא עם ראש השנה, אך זוהי עוגה נפלאה גם בחורף. התבלינים החמימים שמשולבים בה דוגמת הל, קינמון וציפורן, הופכים אותה לבחירה המושלמת. לשדרוג העוגה ניתן להוסיף לה אגוזי פקאן קצוצים או שקדים לתוך הבלילה, ולאחר האפייה אפשר לצקת מעליה מעט דבש לקבל טעם מתקתק יותר.
עוגת אגסים ופירות יער
לעוגת אגסים יש טעם עמוק, מתוק ומשכר, הודות לנימוחות שלהם אשר ממש מתמוססת בפה. השילוב של האגסים המתוקים ביחד עם פירות היער מייצר איזון טעמים עדין בין חמצמץ למתוק. ניתן לשלב בעוגה גם תבלינים עדינים כגון וניל וקינמון, ואף להוסיף שכבת קרמבל שמעניקה לעוגה שכבה קראנצ'ית טעימה במיוחד.
עוגת פרג ותפוזים
החורף הוא הזמן המושלם לשלב בין פרג לתפוזים בעוגה אחת רכה ועסיסית. לפרג יש טעם דומיננטי ועשיר, בעוד מיץ התפוזים וגרידת התפוז מחמיאים לו בעדינותם ומעניקים לעוגה ניחוח הדרים רענן. לשדרוג העוגה ניתן לצפות אותה בזיגוג תפוז להשלמת המראה והטעם.
עוגת בננה עם שוקולד ואגוזים
אם יש שילוב מושלם ביחד הרי הוא השילוב של בננות ושוקולד. אפשר להכין עוגת בננה רכה, מתוקה ונימוחה, בעלת טעמי שוקולד עשירים עם אגוזי מלך. לאחר האפייה תוכלו לשדרג את טעמה עם ציפוי דק של אבקת סוכר.
עוגת שוקולד קפה
קפה ושוקולד הם שילוב קלסי ומוצלח בפרט בימי החורף. עוגת שוקולד חמה עם נגיעות של טעמי קפה, שמחזקים את טעמי השוקולד ומעניקים לעוגה עומק ומתוחכם. אפשר להכין את העוגה כפשוטה או לשדרג אותה ולצפות אותה עם קרם שוקולד-קפה.
עוגת שמרים שוקולד או קינמון
עוגת שמרים היא הכי עוגה חורף שיש. טעמי השמרים העמוקים והממכרים במיוחד בשילוב של שוקולד או קינמון, הם תמיד בחירה מוצלחת בימי החורף הקרים. זו עוגה מושלמת לצד כוס תה או קפה, כאשר ניחוח השמרים מתפשט ברחבי הבית ומעניק תחושת חורף חמימה ונעימה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו