עם חנוכיית ענק: משפחות חטופים חוסמות את איילון דרום
משפחות חטופים חוסמות את איילון דרום בדרישה לעסקת חטופים: "אין ניסים בלי מעשים". כמו כן מאשימות המשפחות את נתניהו: "ממשיך לטרפד עסקה"
עם חנוכיית ענק באיילון: משפחות חטופים חוסמות בשעה האחרונה (רביעי) את איילון דרום בסמוך לגשר יצחק שדה בדרישה לעסקה כוללת וסיום המלחמה זאת לאחר דו״ח משרד הבריאות שתיאר את השואה שעוברים החטופים בידי מחבלי החמאס.
המשפחות הדליקו על הכביש חנוכיית ענק ומסרו: ״אין ניסים בלי מעשים״.
"נתניהו ממשיך לטרפד ולסכל את העסקה"
מהמשפחות נמסר: ״המשפחות שלנו עוברות שואה בשבי החמאס בגלל ההחלטה של נתניהו להפקיר אותם שם. במקום לסיים את המלחמה בתמורה לעסקה אחת כוללת, שתחזיר את כל החטופים, הוא ממשיך לטרפד ולסכל את העסקה. בנר האחרון של חנוכה אנחנו לא צריכים ניסים בשביל שהם יחזרו, אלא מעשים אמיתיים של ההנהגה שלנו שיחליטו שלעולם לא עוד זה עכשיו"
כאמור, השבוע משרד הבריאות הגיש דוח מקיף לאו"ם המתעד את ההתעללויות והעינויים שעברו החטופים בשבי חמאס כאשר הממצאים מצביעים על פגיעה קשה בחטופים, כולל הרעבה מכוונת שהובילה לאיבוד של עד 18% ממשקל הגוף.
על פי העדויות המובאות בדוח, שני ילדים שהוחזקו יחד בשבי דיווחו כי נקשרו והוכו לאורך כל תקופת השבי. בגופם נמצאו סימני קשירה, צלקות וסימנים התואמים טראומה. שני ילדים צעירים נוספים נמצאו עם סימני כוויות על גפיהם התחתונות. אחד מהם העיד כי הכוויות נגרמו כתוצאה מצריבה מכוונת באמצעות חפץ מחומם.
אחת החטופות העידה כי עברה תקיפה מינית תחת איום בנשק על ידי מחבל חמאס. במספר מקרים, החוטפים הכריחו נשים מכל הגילים להתפשט בעוד הם ואחרים צופים בהן. חלק מהנשים דיווחו על תקיפות מיניות, ואחרות סיפרו כי נקשרו למיטות בעוד החוטפים בוהים בהן.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו