המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בפרקליטות המדינה הסירה היום (שלישי) את צו איסור הפרסום בנוגע לחקירה שהתנהלה בחודשים האחרונים נגד ניצב משנה אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י, קצין נוסף מאותו מחוז (ששמו טרם הותר לפרסום), ורב-גונדר קובי יעקובי, נציב שירות בתי הסוהר (שב"ס).

ממח"ש נמסר כי לאחר חקירה סמויה ובהתאם לחומר הראיות שנאסף הוחלט לפתוח בחקירה גלויה בעניינם של כלל החשודים בעבירות של שיבוש מהלכי משפט וטוהר המידות.

ביצעו פעולות חריגות כדי לקבל קידום במשטרה

על פי הפרטים החדשים שהותרו לפרסום, ניצב משנה אבישי מועלם חשוד כי יחד עם הקצין הנוסף מאותו מחוז, במסגרת תפקידו כמ"מ מפקד ימ"ר ש"י ועם מינויו לתפקיד זה בתפקיד של קבע, ביצעו פעולות חריגות במסגרת תפקידם במטרה להשפיע על קידומם במשטרת ישראל, תוך סטייה מן השורה בנוגע לטיפול בתיקי פשיעה לאומנית.

במח"ש ציינו כי החקירה מתמקדת בפעולות אלו ולא בשיקול דעתם המקצועי של החשודים.

השר בן גביר וקובי יעקובי (ללא קרדיט)

נציב שב"ס הזהיר את מועלם מהחקירה הסמויה

רב-גונדר קובי יעקובי שנחקר גם הוא על מעורבות בפרשה,  חשוד כי קיבל מידע רגיש מגורמים משטרתיים כי מתקיימת חקירה סמויה נגד מועלם, והעביר את המידע למועלם שלא כדין.

כתב ידיעות אחרונות לירן תמרי דיווח כי יעקובי טען בחקירתו כי הוא לא ידע על החקירה הסמויה נגד מועלם. לטענתו, עוזר המפכ"ל ליאור אבודרהם עדכן אותו על כך שהקידום שלו נמנע בשל בדיקת פוליגרף. על פי הדיווח יעקובי ביקש ממח"ש לערוך עימו בינו לבין עוזר המפכ"ל.

במח"ש ציינו כי החקירה, המנוהלת על ידי צוות חשיפה במחלקה לחקירות שוטרים, נמשכת.