החות'ים טוענים: אלו היעדים בישראל שניסו לתקוף
דובר החות'ים יחיא סריע לקח אחריות על שיגור הטילים מתימן לעבר ישראל, כשטען כי אחד הטילים כוון לעבר נמל התעופה בן גוריון והשני כוון לתחנת כח דרומית לירושלים
הדובר הצבאי של החות'ים, יחיא סריע, לקח אחריות על שיגור הטילים הבליסטיים אמש (שני) לעבר ישראל, אשר הובילו לאזעקות ביישובים רבים במרכז בעקבות היירוט שבוצע מחוץ לשטח הארץ.
לטענתו, ארגון המורדים שיגר טיל "פלסטין 2" שכוון לעבר נמל התעופה בן גוריון, וטיל נוסף שכוון לתחנת כח דרומית לירושלים. סריע הוסיף וטען כי במקביל לשיגור הטילים לעבר ישראל, הכוחות גם תקפו את נושאת המטוסים האמריקנית "הארי טרומן" באמצעות כטב"מים וטילי שיוט, בזמן שנעשו הכנות לתקיפה האמריקנית נגד תימן שבוצעה זמן קצר לאחר מכן.
כאמור, אזעקות צבע אדום נשמעו אמש ביישובי גוש דן, השרון והשפלה, לאחר שטיל ששוגר מתימן יורט מחוץ לשטח ישראל. מיד לאחר הירי, הבהיר הבכיר החות'י חזאם אל-אסד, כי אין בכוונת ארגונו להפסיק את התקיפות על ישראל. אל אסד אף העביר מסר מאיים בעברית, ואמר: "בקרוב יגיעו ההפתעות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו