בהמשך היום (שלישי) צפויה לעלות במליאת הכנסת הצעת החוק הרווחים הכלואים במסגרת חוקי התקציב וזאת ברקע המשבר בקואליציה כאשר לפחות כרגע אין לה רוב להעביר את החוק בעקבות ההבהרה של עוצמה יהודית ואגודת ישראל כי יתנגדו לחוק.

"לא רוצים להפיל את הממשלה"

בעיתון המודיע שידוע כביטאון של מפלגת אגודת ישראל נכתב הבוקר כי חברי הכנסת של אגודת ישראל עומדים על התעקשותם שלא להצביע בעד החוק עד אשר יוסדר חוק הגיוס אותו הם מנסים לקדם. על פי הדיווח של העיתון החרדי, הח"כים ציינו כי אין בכוונתם להפיל את הממשלה אך הם רוצים להסדיר את מעמדם של לומדי התורה".

לטענתם, לאורך השנתיים האחרונות הממשלה הבטיחה להם הבטחות בנושא חוק הגיוס אך אלה לא קוימו. הפעם בסייעה החרדית הולכים עד הסוף ועד שלא יראו צעד משמעותי מצד הממשלה הם עומדים על החלטתם להצביע נגד החוק הקריטי.

בבביטאון החרדי שבו והדגישו: "נכון להיום, לומדי התורה משלמים את המחיר. מאיימים על מעמדם כאזרחים, עשקו מהם, מילדיהם הרכים וממשפחותיהם, תקציבים, הן בתחום המעונות והן בתחום החינוך ועוד היד נטויה. בין השאר גם בגיבוי של גורמים מתוך הקואליציה הזה הגיע לפרשת דרכים שממה לא ניתן עוד להמשיך".

נתניהו נכנס לתמונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

כשהוא בהתאוששות מהניתוח: נתניהו מנסה לפתור את המשבר

בתוך כך גורמים בקואליציה הבהירו אמש לסרוגים כי מדובר באירוע קואליציוני מורכב וראש הממשלה בנימין נתניהו יצטרך להיכנס לתמונה ולנהל את האירועים כי בלי החוק הזה כל התקציב יכול ליפול.

והבוקר נראה שנתניהו אכן מעורב במגעים להגיע להסכמות עם אגודת ישראל. על פי הדיווחים, רה"מ שנמצא עדיין בהתאוששות מהניתוח שעבר, התקשר ממיטת בית החולים אל יו"ר אגודת ישראל יצחק גולדקנופף על מנת להגיע איתו להסכמות.

נזכיר כי באגודת ישראל הבהירו אמש לסרוגים מה עומד מאחורי החלטתם והסבירו כי ממילא התקציב כרגע לא הולך לעבור בעקבות חילוקי הדעות בנוגע לחוק הגיוס, כך שההסבר של במשרד האוצר על חשיבות החוק לצורך מימון התקציב אינו רלוונטי.

במפלגה החרדית טענו: "אם אין תקציב אז למה להעלות לאזרחי ישראל את המס באחוז, ואת הביטוח לאומי. הרי בדצמבר כולם יראו שאין תקציב".