בעקבות ההשתלחות של רה"מ נתניהו בערוצי התקשורת בישראל, יוצא ארגון העיתונאים בהצהרה מיוחדת, וטוען: "ההסתה נגד מערכת 'עובדה', היא חלק מתוכנית להחלשת התקשורת החופשית"

במכתב שפרסם היום (חמישי) ארגון העיתונאים, הגיבו לסרטון ששחרר נתניהו על ערוצי החדשות בישראל בעקבות התחקיר שפורסם נגד שרה נתניהו.

״ראש הממשלה ממשיך לתקוף עיתונאים ואנשי תקשורת, כחלק מקמפיין מאורגן ונרחב שמטרתו פגיעה בעיתונות החופשית בישראל, תוך כוונה להשתיק ביקורת ציבורית.

המתקפה האחרונה נגד מערכת 'עובדה', היא חלק מתוכנית להחלשת התקשורת החופשית, שכוללת גם את הניסיונות לפגוע ב'תאגיד השידור הציבורי', ב'הארץ' ובתחנות הרדיו הציבוריות.

עיתונות חופשית היא תנאי יסודי לדמוקרטיה. אנחנו קוראים לממשלה ולעומד בראשה להפסיק להסית נגד ערוצי תקשורת, לכנות אותם בשמות גנאי כמו 'ערוצי התבהלה והתרעלה'.

עיתונאים וכלי תקשורת משרתים את האינטרס הציבורי ואת זכות הציבור לדעת ומסרים מסוג זה מחלחלים לציבור הישראלי ומתירים את דמם של עיתונאים״.

תחקיר "עובדה" על מעורבותה של שרה נתניהו

כאמור, בשבוע שעבר פורסם בתוכנית "עובדה" תחקיר במסגרתו נחשף כי שרה נתניהו הייתה לכאורה מעורבת בהחלטות מדיניות, והפעילה פעילי ליכוד להפגין נגד משפחות ששיתפו פעולה עם המחאות.

בתגובה, פרסם נתניהו סרטון ויצא להגנתה של אשתו. "מכיוון שהאישומים המופרכים נגדי קורסים יום יום בבית המשפט והם יקרסו עוד הרבה יותר בהמשך, אני מבין שבשמאל ובתקשורת מצאו יעד חדש ישן הם תוקפים ללא רחם את רעייתי שרה משענת חיי", פתח את דבריו.

"היא עובדת כפסיכולוגית ילדים בשירות הציבורי ובמקביל לעבודתה היא מושיטה יד לחולים ולילדים חולי סרטן, לחיילים בודדים, לפצועי צהל, למשפחות חטופים, לחטופים שחזרו משבי החמאס, למשפחות שכולות, ליהודים ולא יהודים כאחד. היא לא מסמנת וי בפגישות האלה אלא נשארת איתם שעות על גבי שעות. היא פותחת את הנשמה שלה והיא פותחת את הנשמה שלה והם פותחים את הנשמה שלהם אליה".

רה"מ המשיך וסיפר: "הם אומרים אנחנו לא מאמינים, אנחנו רואים את האישה האמיתית, את הנשמה, זה הבדל של יום ולילה אל מול רצח האופי שעושים לה בערוצים".

עוד הוסיף להגנת אשתו, וטען: "אבל כל זה לא תשמעו מילה אחת אפילו הברה אחת ברשתות התבהלה והתרעלה כי הם שוב מנסים לחבוט בה כדי לחבוט בי. והם עושים את זה גם בתוכניות טלוויזיה מוטות ומגמתיות. ושם אין גבול לשקרים, לסילופים הנבזיים. להוצאת דברים מהקשרם, לפייק ניוז, לשטיפת מוח, להנדסת תודעה בלתי פוסקת.

הם קוראים לזה עובדה אבל זו פשוט תעמולה שקרית, נבזית, מעלה שקרים מן האוב ושם טירלול רודף טירלול. אגב לא רק השקרים של עובדה, עכשיו גם עלילת דם חדשה כאילו רעייתי שרה הדליפה סודות מדינה על נסראללה".