הרשויות באזרבייג'ן חושדות כי קיים סיכוי לא מבוטל שטיסה 4K-AZ65 מאזרבייג'ן לקזחסטאן שהתרסקה היום במחוז אטאקו בקזחסטאן, התרסקה כתוצאה מפגיעת טילי הגנה אווירית רוסיים מעל מחוז גרוזני הרוסי.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
על פי דיווחי התקשורת האזרים, קיים חדש ממשי בקרב הרשויות באזרבייג'ן כי המטוס שהתרסק ובו נהרגו עשרות נוסעים, התרסק כתוצאה מפגיעת טיל הגנה אווירית רוסי מחזית הלחימה בגרוזני כתוצאה מזיהוי שגוי של כלי הטיס.
צילומים שנחשפו של התרסקות המטוס והנזק להגאים מעלים חשד רב באזרבייג'ן, כאשר סרטוני ההתרסקות מראים את כלי הטיס מאבד גובה ללא שליטה אך ללא בעיות טכניות בולטות לעין. לא נראה כי המנועים בוערים או כי המטוס איבד את כוחו.
על פי גורמים באזרבייג'ן, האירוע נראה כמטוס שאיבד שליטה כתוצאה מאובן הגאים מוחלט, אירוע שנחשב נדיר במטוסי נוסעים, וקורה לרוב עם התרחשות של נזק ברור למנועים כמו פגיעת ציפורים.

בנוסף סרטונים שצולמו על ידי אזרחים שהגיעו ראשונים אל זירת ההתרסקות חשפו דפוסי נזק שהעלו תהיות, כאשר ניתן לראות את מה שנראה כנזקי מטען רסס כל שהוא אל אזור זנב המטוס וההגאים.
דפוס זה מתאים למערכות הגינה אווירית מסוימות אשר נמצאות בשימוש על ידי הרוסים, כמו מערכות ה-איגלא 1, איגלא 2 וסטרלה 3. מערכות הגנה אווירית שנמצאות בשימוש בחזית המלחמה ועושות שימוש במטעני רסס ונפצי קירבה אשר מיועדים לשתק את יכולות ההיגוי של מטוסים ומפציצים.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
תמי
אולי זה מהחותים
16:49 25.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן יוסף
בתגובה ל: תמי
איך חותים? תלמדי גאוגרפיה!!! ותתעדכני במלחמה של רוסייה ואוקראינה ותביני עלאק חותים
04:57 26.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר