מספר ימים אחרי שאיים על מפכ"ל המשטרה רב ניצב דני לוי, יו"ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן, לא חוזר בו וממשיך לאיים. בראיונו הבוקר בגלי צה"ל, אומר סגן הרמטכ"ל לשעבר "אני בפירוש מאיים על איש ציבור. אם תמשיך (פונה לדני לוי) ותדאג לכך שטובת מי שמינה אותך קודמת לטובת מדינת ישראל אתה לא תהיה מפכ"ל – כל מי שיכניס שיקולים זרים לפעולתו המקצועית יישא באחריות".

נזכיר בי בתחילת השבוע, גולן תקף את המפכ"ל במהלך ישיבת סיעה: "מפכ"ל המשטרה, דני לוי, אני פונה אליך ישירות. נאמנות אישית לנתניהו על חשבון נאמנות לחוק, למדינה ולאזרחיה, אינה רק שגיאה מוסרית וערכית – זו עבירה פלילית חמורה. עליך לזכור: החוק והמדינה חזקים מכל פוליטיקאי, ולא משנה אם קוראים לו נתניהו או בן גביר".

עוד הוסיף גולן "אני מציע לך לזכור שלא לעולם חוסן – נתניהו ובן גביר לא יהיו כאן תמיד להגן עלייך. ביום שאחרי הממשלה הנוכחית, האמת תצא אל האור ואם צריך גם נבוא איתך בחשבון".

לאחר דבריו אלו, בכירים רבים בקואליציה וביניהם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, תקפו את גולן על דבריו.