אמנם בשבוע שעבר הצהיר חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) כי הרב שך "לא נתן לנו ללכת בעבר עם השמאל", אך הערב (שלישי) חושף יו"ר מפלגת 'המחנה הציוני', חבר הכנסת יצחק הרצוג כי גורמים ב'יהדות התורה' הודיעו לו שטרם החליטו במי לתמוך לראשות הממשלה.

בריאיון לתכנית לונדון את קירשנבאום המשודרת בערוץ 10 אמר הרצוג: "יום לאחר שפורסם ש'יהדות התורה' תתמוך בממשלת ימין בראש הממשלה בנימין נתניהו, התקשרו אלי בכירי יהדות התורה ואמרו לי שעד אחרי הבחירות הכל פתוח ועדיין לא התקבלה כל החלטה בעניין".

בדבריו התייחס הרצוג גם לקושי שלו לגרום לראשי המפלגות להודיע כי ימליצו עליו להרכיב את הממשלה ועל הירידה בסקרים. "אני אומר שאם אהיה גדול מספיק ויותר גדול מהליכוד, אני ארכיב את הממשלה הבאה".

הרצוג הוסיף כי "היום בכל הקבוצות בחברה הישראלית יש תסיסה עצומה, אנשים רוצים דברים אחרים".

על הסערה סביב נסיעתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנאום בקונגרס, אמר הרצוג כי היה נוהג בצורה אחרת: "אני מכיר את מבנה הממשל האמריקני על בוריו. המשפחה שלי במשך שלושה דורות זכתה להכיר 13 נשיאים מאז רוזוולט ואני יכול לומר בוודאות – זה תמיד הנשיא שקובע, בסיכומו של דבר. זה היה טרומן שהכיר בישראל לאחר הקמתה, זה היה ניקסון שהציל אותנו ביום הכיפורים ואובמה היה זה שנתן את כיפת ברזל".

"כדי לנצח את איום הטרור יש צורך בשיתוף פעולה אזורי של ירדן ומצרים, וגם בגיבוי של ארצות הברית", אמר הרצוג.

עוד הוא הוסיף כי "זה נתניהו שמכניס את הפוליטיקה הישראלית הפנימית לזו האמריקנית ויוצר קוקטייל הרסני למעמד שלנו בדור הבא של אזרחים אמריקנים, שמסתכלים ואומרים שאנחנו 'עולים להם על העצבים' ופוגעים במוסד הנשיאות".