בית החולים הודיע: פרופ' יורם מערבי נהרג בנפילה מצוק
רופא בבית החולים הדסה הר הצופים נהרג אמש כאשר נפל מצוק בנחל בצפון הארץ, בבית החולים התאבלו את מותו והביעו את תנחומיהם למשפחתו

המרכז הרפואי הדסה הודיע על פטירתו של אחד מרופאיו הוותיקים, פרופ׳ יורם מערבי,רופא בבית החולים הדסה הר הצופים במשך 37 שנים.
פרופ׳ מערבי נהרג אמש כאשר נפל מצוק, במהלך טיול בנחל כזיב בצפון הארץ. בבית החולים ספדו את מותו של הפרופסור והשתתפו בצערה של המשפחה.
בית החולים מסר כי "פרופ׳ מערבי היה מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה, שיקום וגריאטריה. עיסוקו המרכזי היה גריאטריה ובו עסק בהדסה במשך 37 שנים. הוביל את תחום רפואת הזיקנה וראה חשיבות רבה בהעלאת המודעות בנושא, הן לתחום הטיפול והן לתחום המחקר, יחד עם תרומתו הרבה בהכשרת דור העתיד של רופאי גריאטריה בישראל".
בנוסף שותפיו בבית החולים ספדו גם הם את לכתו: ״פרופ׳ מערבי היה חבר וקולגה אהוב״, אמר פרופ׳ יורם וייס, מנכ״ל הדסה.״הוא נערץ על ידי תלמידיו בפקולטה לרפואה של הדסה והאוני׳ העברית והשאיר מורשת חשובה ומשמעותית אשר תשאר אחריו לדורות הבאים, ותזכיר לכולנו את המחויבות והאחריות של כולנו כלפי הדור השלישי, אותו כינה תמיד זקני העם החכמים. פעילותו כללה עבודה רבה בשינוי התפיסה החברתית כלפי הזקנים, והבאתם אל קדמת הבמה כקהילה מכובדת, חיונית ופעילה.
לבנו עם המשפחה. אנו שולחים תנחומים כנים״.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו