נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן מתכנן לבסס את מעמדו בסוריה ולעזור למנהיג המורדים אל ג'וליאני לבנות מדינה חדשה ואף יגיע לדמשק במהלך השבועיים הקרובים, כך פורסם בynet.

וכך הצהיר בפני סגני האסיפה הלאומית הגדולה של טורקיה בכינוס ה-27:"טורקיה תעזור לבנות מדינה חדשה בסוריה, אנקרה בקשר עם אל-ג'וליאני".

ארדואן איים על ישראל: "צריך לומר בקול רם שהכיבוש של ישראל בסוריה אינו מתקבל על הדעת. נמשיך לדחוק את ישראל לפינה ולהכריח אותה לפעול לפי החוק".

וטען כי יגיע לירושלים: ״ירושלים היא העיר שלנו. סוגיית ירושלים אינה בעיה גיאופוליטית רגילה עבורנו. אבותינו הראו את כבודם במשך מאות שנים, והעריכו מאוד את העיר הזו. ירושלים היא העיר שלנו, עיר מאיתנו. אנו רואים כבוד בשם ארצנו ואומנו לבטא על כל מצע את זכויות העם הפלסטיני המדוכא שאיתו אנו חיים במשך מאות שנים. מתוך הבנה זו, נמשיך ונעקוב עד הסוף גם אחר העניין הפלסטיני, שהוא פצע מדמם בתודעה העולמית, וגם הגורם לירושלים.

הנשיא ארדואן כאמור בעד החמאס והוא מתכוון לבסס את מעמדו במזרח התיכון כשחקן מרכזי מה שעלול להוביל להגברת המתחים בין טורקיה לישראל.