מבזקים
סרוגים

השופטים מסבירים את דחיית דיון נתניהו: "מזג האוויר"

בטענה של זכות הציבור לדעת ופומביות הדיון, ביקשו מספר עיתונאים ועיתונאיות לפרסם את הנימוקים שבגינם נדחה הדיון של נתניהו אתמול (ג') השופטת השיבה כי הסיבה שנתניהו היה בסיור בחרמון דווקא ביום שלישי היה ענייני מזג האוויר

י"ז כסלו התשפ"ה
השופטים מסבירים את דחיית דיון נתניהו: "מזג האוויר"
השופטים מסבירים את דחיית דיון נתניהו: "מזג האוויר" צילום: (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

השופטת, סגנית הנשיא רבקה פרידמן פלדמן השיבה למספר עיתונאים ועיתונאיות שביקשו להבין מאילו טעמים נדחה הדיון של נתניהו שנקבע להתקיים אתמול (ג') ודרשו לאפשר את פרסום הפרוטוקול שנערך בבקשה לבטל את העדות.

וכך כתבה: "בהמשך לבקשה לעיון חוזר ובנוסף לאמור בהחלטתנו מיום 16.2, נציין כי בשלב זה, לאחר שהאירוע הסתיים ופורסם, ניתן להוסיף כי הדיון שהתקיים בלשכתנו נגע לצורך בקיום הסיור הנזכר ביום 17.2 דווקא.

אין בידינו לפרט את הטעמים שניתנו לעניין זה, הנוגעים לשיקולים מדיניים ובטחוניים. נוסיף כי ניתן גם נימוק שעיניינו מזג האוויר הצפוי במקום בהשמך השבוע.

נזכיר כי לאחר שנדחה הדיון של נתניהו רבו הדיווחים והספקולציות לגבי מעשיו הדחופים באותו יום, השמועות היו על החזרת עצמותיו של אלי כהן מסוריה, חתימה על עסקת חטופים בקהיר ונסיעה עלומה ליון. לבסוף לשכת ראש הממשלה פרסמה כי נתניהו ערך סיור בחרמון הסורי עם שר הביטחון, הרמטכ"ל, ראש השב"כ ואלוף פיקוד הצפון.

החרמון הסורי מזג האוויר עדות נתניהו