האביב עוד מעט כאן, ובשווקים כבר ניתן למצוא תותים שגדלו בחממות.

מכון כושרות מפרסם היום ממצאים של בדיקת נגיעות החרקים בפרי האדום, ומסיק כי בשנים האחרונות רמת החרקים בפרי עלתה. בשל כך ישנם כאלו הנמנעים לאכלם בשל החשש לחרקים.

במכון אומרים כי חשוב לדעת שניתן לאכול את הפרי לאחר ניקיון ששלביו יפורטו ואין צורך להמנע מאכילת התותים.

חרקים זעירים שנראים על גבי התות

[[[[[[https://www.youtube.com/watch?v=D85U3npKR7o&feature=youtu.be&list=PLizPnd7ZsLd_Y4udQ7eEYISLr13eD_-wi]]]

אז איך מנקים תותים?

החרקים שבתות השדה מסתתרים בין הגבשושיות. לפי ניסיונות שנערכו במעבדת כושרות, לאורך מספר שנים (כולל חורף תשע"ה), הניקוי הוא כדלהלן:

1. להסיר את הראש הירוק, עם מעט פרי.

2. להשרות את התותים במי סבון, למשך 3 דקות.

3. להעזר במברשת שיניים, לשפשף כל תות בעזרת המברשת, מתחת לזרם מים.

ניקוי כזה משאיר את התות כמעט שלם, חיצונית, והוא מסלק כל חשש לנגיעות.