לא לדתיים.
בשבת הקרובה צפוי להיערך בגבעת שמואל פאנל פוליטי עם חברי כנסת מכהנים ומועמדים לכנסת, ביניהם ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), ח"כ סתיו שפיר (העבודה), שרון גל (ישראל ביתנו), רועי פולקמן (כולנו) וחבר הכנסת דני דנון (ליכוד).
בעקבות עריכת האירוע בשבת, תושבים רבים פנו לעיתון המקומי 'גבשני"ק', בטענה כי קיום האירוע בשבת מונע מהנציגים הדתיים להגיע ולהשמי את משנתם.
"צריך לשים לב שמדובר תחילה, באירוע שהכניסה אליו היא בחינם. אירוע בו מגיעים חברי כנסת שונים, אירוע שהוא הלכה למעשה כינוס פוליטי שמתקיים בשבת. אין לי כל בעיה שיש אירוע שמתקיים בשבת, אבל הבעיה שלי היא שמדובר באירוע פוליטי שמעניין גם אותי. אירוע, אליו ישנם רבים וטובים שייתכן וירצו להגיע, אך לא יוכלו לעשות זאת בשבת. אירוע, בו לא יוכלו להיות למשל חברי כנסת מהבית היהודי, נציגות שאליה התפקדו יותר מ-1,000 תושבים מגבעת שמואל והסיבה היא כמובן – זה מתקיים בשבת", כך אמר לגב"שניק רונן, תושב הגבעה.
תושבת נוספת בשם יעל השמיעה טענות דומות: "אני כדתיה ששומרת שבת, מאוד מעניין אותי הנושא הפוליטי אבל עצם כך שהמתנ"ס, נותן יד לקיום אירוע אליו אני ושכמותי נוספים, לא יוכלו להגיע, יש כאן ממש ניתוק קשה מהתושבים ששומרים שבת. אני לא מצליחה להבין איך אישרו קיום של דבר כזה. באירוע הזה, יועברו מן הסתם מסרים חשובים, מסרים שיכולים יום למחרת כבר להופיע בכלי התקשורת השונים אבל אני כתושבת העיר, לא יכולה לשמוע עליהם. אני לא מצליחה להבין, מדוע לא ניתן לקיים את האירוע במוצאי שבת או במהלך השבוע, כדי שגם אני כדתית אוכל להשתתף?".
עו"ד מיכל וולדיגר, חברת מועצה מטעם 'הבית היהודי', מסרה לגבשני"ק בתגובה כי "סיעת הבית היהודי בגב"ש שואפת להוות גשר בין הדתיים לשאינם כאלה, ואנו חפצים לקדם שיתוף פעולה וחיים בהרמוניה בעיר נהדרת כשלנו. משכך, בין היתר, פנינו בעבר בהצעה לקיים שבתות תרבות בחינם, כך שיוכלו להשתתף באירועים אלו ציבור רחב ביותר. בשבוע שעבר פניתי אני, מיכל וולדיגר, לעמיתנו מסיעת 'חופש', והצעתי להם לקיים פאנל בין ח"כים שונים במפלגות שונות, לקראת הבחירות. חשבנו כי נכון יהיה שהנוער, כמו גם המבוגרים, ישמעו דעות פוליטיות שונות וינהלו דיאלוג תרבותי ופורה. עמיתנו לא שללו את הרעיון, אולם לא טרחו לומר כי מתהווה לו כבר אירוע שכזה והוא יתקיים בשבת הקרובה".
בתגובה משותפת של שלושת חברי המועצה מטעם 'הבית היהודי', יעקב ויליאן, מיכל וולדיגר ועדי גרוס נמסר לגב"שניק כי, "לצערנו, יש בעצם קיום אירוע שכזה, בשבת, משום יצירת חיץ והדרה מכוונת של ציבור רחב בגבעת שמואל. ציבור פעיל שהיה נוטל חלק באירוע, הן כמשמיעים והן כשומעים. חבל שהמתנ"ס, כגוף שאמור לתת שירות לכלל הציבור, נותן ידו להדרה שכזו". עוד הוסיפו, "חגיגה לדמוקרטיה אמורה ליתן במה לכל חלקי האוכלוסיה ובמקרה זה היא נמצאת חסרה".
יודגש כי כלל הפונים בעניין, ציינו כי אינם מתלוננים על עצם קיום 'שבתרבות', אלא על עצם קיום אירוע פוליטי שעלול "לתפוס" רק צד אחד במתרס ללא אפשרות להצגתו בפני כלל התושבים המעוניינים בכך.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
רננה
בתור תושבת העיר זה לא נורמאלי שדבר כזה קורה בלי נציגות של הבית היהודי בגבעת שמואל. וכל הכבוד לגב"שניק שחשפו את ולסרוגים שהעלו את זה גם. דרושה תגובת נפתלי בנט.
20:12 08.02.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
19:59 08.02.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר