מבזקים
סרוגים

"חצתה את כל הקווים האדומים": שגרירות ישראל באירלנד תיסגר

שר החוץ גדעון סער הודיע על סגירת שגרירות ישראל בדבלין, כשהבהיר כי "אירלנד חצתה את כל הקווים האדומים ביחסה לישראל". במקביל הודיע על פתיחת שגרירות ישראלית חדשה במולדובה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ד כסלו התשפ"ה
"חצתה את כל הקווים האדומים": שגרירות ישראל באירלנד תיסגר
"חצתה את כל הקווים האדומים": שגרירות ישראל באירלנד תיסגר צילום: שגרירות ישראל באירלנד (צילום: KarlM Photography\שאטרסטוק)

שר החוץ גדעון סער הורה היום (ראשון) על סגירת שגרירות ישראל בדבלין, זאת בעקבות "המדיניות האנטי-ישראלית הקיצונית של ממשלת אירלנד".

לפי הודעת משרד החוץ, "שגרירת ישראל בדבלין הוחזרה לישראל בשעתו בעקבות החלטתה של אירלנד להכיר חד צדדית ב'מדינה פלסטינית'. בשבוע שעבר הודיעה אירלנד על הצטרפות לתביעה הדרום אפריקאית נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג (ICJ), המאשימה את ישראל ב'רצח עם"'.

"המעשים והרטוריקה האנטישמית שנוקטת אירלנד נגד ישראל מבוססים על דה-לגיטימציה ודמוניזציה של המדינה היהודית ועל סטנדרטים כפולים" אמר סער. "אירלנד חצתה את כל הקווים האדומים ביחסה לישראל. ישראל תשקיע את משאביה בקידום היחסים הבילטרליים עם מדינות העולם על פי סדרי עדיפויות שנגזרים גם מיחס המדינות השונות אליה".

אירלנד פונה לבית הדין בהאג: "הרחב את הגדרת הרצח עם"
אירלנד פונה לבית הדין בהאג: צילום: אירלנד פונה לבית הדין בהאג:

במקביל, סער הודיע על פתיחת שגרירות ישראל חדשה במולדובה, שצפויה להתבצע "בהקדם האפשרי" במהלך 2025. במשרד החוץ אמרו כי סער הודיע לשר החוץ של מולדובה מיהאי פופסוי על החלטתו לפתוח שגרירות ישראלית בקישינב, והנחה את מנכ״ל משרדו לאתר מבנה מתאים לשגרירות במולדובה ולפתוח בהליך למינוי שגריר ישראל בה.

"היחסים בין ישראל למולדובה ידידותיים ושתי המדינות מעוניינות להרחיב ולהעמיק אותם. למולדובה יש כבר שגרירות בישראל והגיע העת שלישראל תהיה שגרירות במולדובה" אמר סער. "יש מדינות שמעוניינות לחזק את קשריהן עם ישראל ואין בהן עדיין שגרירות ישראלית. אנחנו נתאים את המערך הדיפלומטי הישראלי של הנציגויות שלנו תוך מתן משקל בין היתר לגישתן ולפעולותיהן של המדינות השונות כלפי ישראל בזירה המדינית".

אירלנד גדעון סער מולדובה משרד החוץ שגרירות