מבזקים
סרוגים

אחרי נפילת איראן: זו המדינה שמנסה להשתלט על סוריה

בישראל מביטים בדאגה על המתרחש בסוריה, ומזהים רצון של נשיא טורקיה ארדואן להשתלט על חלקים ממנה, מה שימנע מישראל לפעול שם באופן חופשי

י"ד כסלו התשפ"ה
אחרי נפילת איראן: זו המדינה שמנסה להשתלט על סוריה
אחרי נפילת איראן: זו המדינה שמנסה להשתלט על סוריה צילום: (צילום: שאטרסטוק)

אחרי נפילת שלטונו של בשאר אסד בסוריה, מהלך שמהווה מכה אדירה לאיראן, בישראל עוקבים באדיקות אחרי ההתנהלות של טורקיה, וחוששים מדריסת רגל משמעותית שלה בסוריה.

סא"ל (מיל') אלון אביתר, התייחס להשלכות של שליטה טורקית בחלק מסוריה ואמר בראיון לרדיו 103FM: "אנחנו יודעים שארדואן זיהה הזדמנות פנטסטית מבחינתו לממש את המגלומניה שלו בנוגע לתורכיה. האם מדובר בהשתלטות כמו של איראן? זה עוד רחוק בנוגע לזה".

לדברי אביתר: "יש לכאורה סימנים של מסגרת מדינית שאתה יכול לעבוד איתה ולממש אינטרסים. אם תורכיה שולטת אפילו רק במרכז סוריה, אתה לא יכול לטוס מחר בבוקר שם. אם סוריה תהפוך לחברת בת של תורכיה זה יגביל אותנו מדינית וצבאית".

"לא בטוח שכל צעד של ארדואן בעניין סוריה הוא טוב. אני חושב שבעניין הזה עדיין צריך להמתין ולראות מה יהיה. אני לא אופטימי שיהיה שם משהו שונה מ'עיראק 2'".

איראן ארדואן טורקיה סוריה