נתניהו: "נחצה קו אדום. מצפה מהיועמ"שית לפעול מיד"
ראש הממשלה ושר הביטחון גינו את דבריו של משה לדור שקרא לסרב פקודה. נתניהו הוסיף כי הוא מצפה מהיועצת המשפטית לממשלה לנקוט פעולה מיידית נגד התופעה

ראש הממשלה נתניהו הצטרף גם הוא לגל הגינויים נגד דבריו של פרקליט המדינה לשעבר שקרא לטייסים לסרב פקודה במידה והממשלה תחזור לחקיקה המשפטית.
"דבריו של משה לדור בעד סרבנות ראויים לכל גינוי – מכל קצוות הקשת הפוליטית" אמר נתניהו. "קריאה לסרבנות בזמן מלחמה, ועוד ממי שעמד בראש מערכת האכיפה, היא חציית קו אדום שמסכנת את הדמוקרטיה ומערערת את עתידנו."
עוד אמר ראש הממשלה: "אני מצפה מהיועצת המשפטית לממשלה לנקוט פעולה מיידית נגד תופעה מסוכנת זו."
שר הביטחון ישראל כ"ץ גינה גם הוא את הדברים: "קריאתו של פרקליט המדינה לשעבר משה לדור לסרבנות – בעיצומה של מלחמה – מהווה חציית קו אדום ופוגעת בביטחון המדינה."
"סרבנות, מכל סוג, אינה יכולה להתקבל בשום אופן. צה"ל הוא צבא העם וככזה מפקדיו וחייליו יישארו מאוחדים, חזקים ונאמנים לייעודם – הגנה על מדינת ישראל ואזרחיה."
חבר הכנסת בני גנץ מהאופוזיציה התייחס גם הוא ואמר: "מי שמאיים בסרבנות מחזיר אותנו ל- 6.10. סרבנות היתה וצריכה להישאר מחוץ לתחום."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו