מבזקים
סרוגים

איראן בהלם: המהלך הדרמטי שטראמפ מתכנן

אחרי שאמר אמש עי יש סיכוי למלחמה על איראן, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוקל לתקוף את מתקני הגרעין באיראן. על הפרק: העברת פצצות אימתניות לישראל

י"ב כסלו התשפ"ה
איראן בהלם: המהלך הדרמטי שטראמפ מתכנן
איראן בהלם: המהלך הדרמטי שטראמפ מתכנן צילום: (צילום: שאטרסטוק)

נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, שיחל את כהונתו השנייה בבית הלבן בחודש הבא, שוקל לתקוף את מתקני הגרעין האיראני במטרה למנוע מאיראן להגיע לפצצה, כך מדווח הבוקר העיתון 'וול סטריט ג'ורנל'.

על פי הדיווח, טראמפ אמר לנתניהו בשיחותיהם האחרונות כי הוא חושש שאיראן תפרוץ לגרעין במהלך המשמרת שלו – ומעוניין לקדם תוכניות שימנעו זאת.

עוד דווח כי בצוותו של טראמפ מגבשים כמה תוכניות צבאיות, ביניהן גם החזרת מדיניות ה"מקסימום לחץ" על איראן ותגבור של כוחות צבא ארה"ב באזור. אופציה נוספת היא להעביר לישראל כלי נשק מתקדמים, למשל פצצות חודרות בונקרים והתקיפה תתבצע על ידי ישראל.

איראן דונלד טראמפ הגרעין האיראני מתקני הגרעין