
במערכת הפוליטית הגיבו הערב (חמישי) לצו של בג"ץ נגד שר המשפטים יריב לוין, שקבע כי עליו לכנס את הוועדה ולהצביע על בחירתו של נשיא בית המשפט העליון עד ה-16 בינואר, וכן למתקפה של מ"מ מקום הנשיא יצחק עמית נגד ההתנהלות של השר.
"בג"ץ שוב במופע של דריסת הדרג הנבחר, דריסה של ציבור שלם, דריסה של בחירת העם" אמר יו"ר הקואליציה אופיר כץ. "חבורה בעלת תחושת יהירות ועליונות שמרשה לעצמה לנכס סמכויות לא להם, נשאר רק שיבואו להצביע במקומנו בממשלה ובכנסת".

שר התקשורת שלמה קרעי אמר כי "ההתנשאות של השופט עמית, בהטפותיו לממשלה ולשר המשפטים על 'שבירת הכלים' כאשר באותה נשימה הוא וחבריו רומסים את העם כולו, היא שיא חדש שאפילו אפלטון לא חלם עליו. כבוד השופט עמית, אני מודיע לך בזאת: לא תהיה נשיא בית המשפט העליון. זה משפט העם!".

לדבריו, "החלטת בג״צ מהיום שמחייבת את שר המשפטים למנות את עמית לנשיא העליון היא לא חוקית, לא תקפה ואסור להישמע לה בשום אופן. שלטונכם הבלתי מעורער נגמר! אנחנו מייצגים את העם. את מיליוני האזרחים שבחרו בנו באופן דמוקרטי. זה משפט העם! זו דמוקרטיה! אני קורא לשר המשפטים להביא באופן מיידי את החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים לקריאה שניה ושלישית".
ח"כ אביחי בוארון אמר כי "רגע לפני שמערכת המשפט מביאה אותנו לעברי פי פחת של משבר חוקתי וכאוס מוחלט, בשלה השעה לתיקון. הצעת החוק לשינוי הועדה למינוי שופטים על שולחן הכנסת מוכנה לקריאה שניה ושלישית. אין מניעה כבר בשבוע הקרוב, להעבירה ולהכניסה לספר החוקים של מדינת ישראל. אין שום ספק שהקואליציה תתמוך בה תמיכה מלאה. מי שסבור שלא, יתכבד ויתבונן בתוצאות ההצבעה אתמול בענין הדחת היועצת המשפטית".
הגיע הזמן שהכוהליציה תפסיק ותתחיל לפעול לשינוי . אחדלקבוע בכנסת שחא יכירו מעולם ביצחק עמית כנשיא נעליון. 2. שתצביע באופן מיידית לשינוי הרץכב הוועדה. 3 תקדם בחזרה את החוקלביטול הסבירות. 4 תשנה הרכב בג"ץ באופן שלכל הרכב בגץ ייבחרו שופטים מבתי משפט מחוזי באופן רנדומאלי באמצעות מערכת מחשוב במקום להעמיד באופן אוטומטי שופטי העליון כדופטי בגץ. העמדת שופטים מחוזי מכל הארץ כשופאי בגץ יביא לגיוון ולהסרת כל ניגוד עניינים כפי שעמית פועל בנאום בגינו טרם החלטת בגץ. 5 לשנות בחוק שכל דיון בעליון הרכב השופטים ייקבע באופן רנדומאלי על ידי מערכת המחשוב ולא בהחחטת נשיא בית המשפט בשונה מכל הרכבי השופטים בבית משפט השלום והמחוזי שכן רנדומאלי. הגיע הזמן שהכוהליציה תפעל לשחרור העם מהדיקטקטורה השיפוטית הממנה את עצמה בכל פעם במקום שהעם יבחר את שופטיו