מבזקים
סרוגים

ברשת לועגים לקמפיין של ערוץ 14: חילוני = בריסטה מפלורנטין?!

בערוץ 14 הוציאו הודעת יח"צ שמציגה חילונים בצורה סטריאוטיפית, וחטפו ביקורות ברשתות. "מי מאיתנו לא מכיר את הדמות המזוהה עם השמאל, בריסטה מפלורנטין עם כובע צמר אדום"

י"א כסלו התשפ"ה
ברשת לועגים לקמפיין של ערוץ 14: חילוני = בריסטה מפלורנטין?!
ברשת לועגים לקמפיין של ערוץ 14: חילוני = בריסטה מפלורנטין?! צילום: אולפן ערוץ 14 (צילום: ערוץ 14)

בערוץ 14 התגאו בנתוני סקר המצביעים על עלייה בנתוני הצפייה של הערוץ גם בקרב משקי הבית החילונים, וספגו לעג וביקורות ברשתות בעקבות הגרפיקה הסטראוטיפית.

בקמפיין שציוץ גם על ידי העיתונאי הבכיר בערוץ ינון מגל נכתב, "26% אחוזי צמיחה בקרב משקי הבית החילונים", ולצד שימוש בתמונה של דוגמן זקנים מפרסומת אמריקאית, הוסיפו בגרפיקה את הכיתוב: "כן, גם הבריסטה מפלורנטין".

(צילום מסך מתוך טוויטר)

הפרסום כאמור, ספג קיתונות של לעג ובוז בעקבות הקלישאה הסטריאוטיפית. "מי מאיתנו לא מכיר את הדמות המזוהה עם השמאל, הבריסטה מפלורנטין עם סימן ההיכר שלה, כובע צמר אדום והרחבות באזניים", נכתב בציוץ שגרף מאות לייקים.

"שכחו לדייק שיש לו גם פאוץ' כלבה בשם אהבה והוא שותה מקיטאו נטול על חלב שקדים", כתב אחר. "כל החילונים בריסטות מפלורנטין".

משקי הבית נתוני רייטינג ערוץ 14 צופים חילונים