מבזקים
סרוגים

מד"א מתריע על סכנת חיים: בואו לתרום דם

בבנק הדם מתריעים מפני מחסור במנות דם. מצב זה עלול להוביל לסכנת חיים עבור חולים ופצועים הזקוקים לעירויי דם באופן דחוף

י"א כסלו התשפ"ה
מד"א מתריע על סכנת חיים: בואו לתרום דם
מד"א מתריע על סכנת חיים: בואו לתרום דם צילום: (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

על רקע המלחמה מערכת הבריאות נאלצת להתמודד עם מחסור בדם באופן קבוע. מצב זה עלול להוביל לסכנת חיים עבור חולים ופצועים הזקוקים לעירויי דם באופן דחוף.

כבישים אדומים: צעיר כבן 36 נהרג בתאונה סמוך לעומר
כבישים אדומים: צעיר כבן 36 נהרג בתאונה סמוך לעומרצילום: כבישים אדומים: צעיר כבן 36 נהרג בתאונה סמוך לעומר

מד"א הודיע על מחסור במנות דם, במיוחד מסוגי הדם הנפוצים והנדרשים ביותר- O פלוס ו-O מינוס, המחסור מהווה איום ממשי על היכולת לבצע ניתוחים חיוניים, לטפל בפצועים קשים ולספק טיפול תומך חיים לחולים במצבים קריטיים. בעקבות כך עלולים להגרם קשיים באספקת הדם לבתי החולים. מד"א קוראת לאזרחים להגיע ולתרום דם באופן סדיר.

הקריאה נובעת מהעובדה שאין תחליף לדם אנושי אמיתי. כל מנת דם שנתרמת יכולה להציל את חייהם של עד שלושה אנשים הזקוקים לעירוי דם דחוף. מד"א מקיים מבצעי תרומת דם מיוחדים במקומות ציבוריים נגישים, כדי להקל על התושבים להגיע ולתרום דם בקלות ובנוחות.

תהליך התרמת הדם הוא בטוח לחלוטין ומבוצע על ידי צוות רפואי. הוא כולל בדיקות ראשוניות לזיהוי מצב הבריאות של התורם ולאחר מכן שאיבה של דם. התהליך אינו כרוך בכאב או בסיכון ומאפשר לתורם לחזור לשגרת חייו תוך זמן קצר.

בואו לתרום דם

התרמות דם מיוחדות יתקיימו מחר יום שישי 13.12.24 במיקומים הבאים:

דיזינגוף סנטר, תל אביב, סמוך לגשר העגבנייה בשעות 9:30-13:00

בבניין שרותי הדם של מד״א בתל השומר בשעות 8:00-13:00

בתחנת מד״א בירושלים ברחוב המ"ג 7 בשעות 8:00-13:00

מד"א תרומת דם