מבזקים
סרוגים
פריצת דרך משמעותית

בדרך לעסקת חטופים? חמאס הסכים לשתי דרישות מפתח של ישראל

דיווח: ארגון הטרור חמאס נכנע לשתי דרישות מפתח של ישראל במשא ומתן לעסקת חטופים. אתמול דווח כי בישראל מעריכים שניתן להגיע לעסקה עד השבעת טראמפ ב-20.1

י"א כסלו התשפ"ה
בדרך לעסקת חטופים? חמאס הסכים לשתי דרישות מפתח של ישראל
בדרך לעסקת חטופים? חמאס הסכים לשתי דרישות מפתח של ישראל צילום: הפגנה לשחרור חטופים בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90)

בדרך לפריצת דרך? עיתון ה"וול סטרייט ג'ורנל" מדווח הלילה (חמישי) כי לראשונה, ארגון הטרור חמאס נכנע לשתי דרישות מפתח של ישראל במו"מ לעסקת חטופים.

על פי הדיווח, הארגון מוכן להסכים להישארות זמנית של כוחות צה"ל ברצועה לאחר הפסקת הלחימה, וכן העביר למתווכים רשימה של שבויים, ביניהם אזרחים אמריקנים, אותם ישחרר במסגרת ההסכם.

התוכנית החדשה, שהוצעה על ידי קהיר ונתמכת על ידי ארצות הברית ועליה דנים כעת בישראל, מבקשת לבנות על התקדמות שהושגה בהפסקת האש בלבנון. על פי ההצעה העדכנית, ישראל וחמאס שוקלים הפסקת אש בת 60 יום שבמהלכה ישוחררו עד 30 חטופים המוחזקים בעזה, כולל אזרחים אמריקנים. בתמורה, ישראל תשחרר אסירים פלסטינים ותאפשר הזרמת סיוע הומניטרי מוגבר לרצועה.

דיווח: זה המועד לחתימה על עסקת חטופים
דיווח: זה המועד לחתימה על עסקת חטופיםצילום: דיווח: זה המועד לחתימה על עסקת חטופים

חמאס מגלה גמישות רבה יותר במספר סוגיות מפתח

כמו כן, דווח כי חמאס הפגין בשבועות האחרונים גמישות רבה יותר במספר סוגיות מפתח, כולל נכונות לקבל נוכחות זמנית של כוחות ישראליים בציר פילדלפי – רצועת קרקע צרה לאורך גבול עזה-מצרים, ובציר נצרים החוצה את הרצועה. הארגון גם הסכים שלא יפעיל או יהיה נוכח בצד הפלסטיני של מעבר רפיח.

בנוסף, דווח כי כעת חמאס מנוהל על ידי הנהגה קולקטיבית, הכוללת בכירים מהפזורה הפלסטינית, עד שייבחר יורש לסינוואר.

כוחות ישראליים בציר פילדלפי (צילום: אורן בן חקון/פלאש 90)

כ"ץ חשף לראשונה: יש סיכוי לעסקה שתחזיר את כל החטופים

ביום ראשון העביר הארגון למתווכים בקהיר רשימת חטופים הכוללת אזרחים אמריקנים, נשים, קשישים ושבויים במצב רפואי מורכב, וכן גופות של חמישה חטופים שנהרגו. עם זאת, המתווכים הערבים הזהירו כי חמאס עלול עדיין לסגת מההסכם ברגע האחרון, כפי שעשה בעבר.

מנגד דווח כי ישראל מתמקדת כעת בדרישה לשחרור מספר גדול יותר של חטופים בשלב הראשון של הפסקת האש, כאשר היא הסכימה לסגת בהדרגה מציר פילדלפי. עם זאת, ישראל דחתה דרישה להגביל את נוכחותה באזורים אחרים, כולל צפון הרצועה.

אמש, חשף שר הביטחון כ"ץ בשיחה עם מזכיר ההגנה האמריקני אוסטין כי קיים סיכוי לעסקה חדשה שתאפשר את השבת כלל החטופים, כולל בעלי האזרחות האמריקאית.

ארגון הטרור חמאס ישראל משא ומתן עסקת חטופים