סערה בכנסת: במהלך דיון על חוק הסטודנט באקדמיה שהתקיים היום (שלישי) בכנסת, נשיא אוניברסיטת תל אביב עורר סערה כשטען כי ההסתה בקמפוסים היא דווקא נגד הסטודנטים הערבים.
היום התקיים בוועדת חינוך של הכנסת דיון על חוק הסטודנט של ח״כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית). על פי החוק, לא יתאפשר לתאי סטודנטים תומכי טרור לפעול במוסדות הלימוד האקדמיים. כמו כן יורחקו סטודנטים שהורשעו בטרור ממוסדות הלימוד על פי מדרג ענישה שנקבע בחוק.
במהלך הדיון התנגדו לחוק ראשי מוסדות הלימוד של הטכניון, בצלאל, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה הפתוחה ועוד.
נשיא אוניברסיטת תל אביב פרופסור אריאל פורת ביקש שלא לטפל בהסתה לטרור בקמפוסים. לדבריו: ״הבעיה הקשה בקמפוסים זה הסתה נגד ערבים. זו הבעיה הקשה שלנו״. בנוסף טען פורת כי הקואליציה שאחראית לאסון הנוראי ביותר שקרה לעם היהודי מאז השואה מנסה לבוא חשבון עם האקדמיה״.
"ראשי האוניברסיטאות מנסים להכניס את האג'נדה הפוליטית שלהם"
ח״כ לימור סון הר מלך אמרה בדיון: ראשי האוניברסיטאות שחושבים שנמשיך לאפשר להם להכיל את ההסתה לטרור בתוך המוסדות האקדמיים שלהם טועים. מדהים היה לראות כיצד ראשי אוניברסיטאות שמקבלים אין ספור תקציבים מהמדינה חרדים מפני סנקציות שיוטלו על מי שהורשעו בטרור. אני מבינה הם מנסים להכניס את האג׳נדות הפוליטיות שלהם לתוך האוניברסיטאות ועד היום הם שיחקו מול שער ריק. אבל המשחק נגמר. אנחנו לא נאפשר לא לתאי טרור ולא לסטודנטים תומכי טרור לזהם את האוניברסיטאות שלנו״.
שי רוזנגרטן יו"ר תנועת אם תרצו הוסיף: הצגנו היום את הצביעות של ראשי המוסדות האקדמיים. גם בטכניון וגם בת"א יש סעיפים בתקנון נגד הסתה לגזענות, אבל אין סעיפים נגד הסתה לטרור. אין מצב שנסכים לקבל את המצב הזה, ראשי המוסדות חייבים להתעשת! לא יעלה על הדעת שמי שחוזר ממילואים מקבל הסתה לטרור הספסל הלימודים״.
"אני חווה אנטישמיות בקמפוס שלי"
זוהר בן שושן סטודנטית באוניברסיטה העברית ופרמדיקית במילואים שיתפה על חוויותיה האישיות: "אני חווה אנטישמיות בקמפוס שלי באוניברסיטה העברית. ראיתי כתובות של חמאס על לוחות בחדרי הלימוד. ראיתי צלבי קרס בשירותים וכתובות בעד חמאס. איתי במו עיניי הפגנה שקוראת לרצח שלי בתוך האוניברסיטה. אני מחרפת את נפשי כדי שכולם יוכלו לחיות פה, ואז אני חוזרת להסתה הזו?"
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
אנדר וויגין
אינשאללה הלוואי אמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14:50 12.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכל
הפרופסור המטורף מזהם את החיים האקדמיים בישראל. אין כל צורך באגודות סטודנטים ערבים, להם יש זכויות יתר. ערבים צריכים לשלם שכר לימוד הרבה יותר גבוה כתשלום על השנים שלא משרתים...
הפרופסור המטורף מזהם את החיים האקדמיים בישראל. אין כל צורך באגודות סטודנטים ערבים, להם יש זכויות יתר. ערבים צריכים לשלם שכר לימוד הרבה יותר גבוה כתשלום על השנים שלא משרתים בצבא
המשך 17:58 10.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פשוט
להפסיק את המימון עד שהם יתיישרו
16:26 10.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
לפחות שיעשה את זה בדרך מקורית ולא כזאת מאולצת!!!!!!!
16:04 10.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורח
הם פשוט אנטישמים. אותו הדבר. מגעיל, ומפחיד. להדיח אותם עכשיו!
15:35 10.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר