משמרות המהפכה קוראים להפיכה: "חמינאי איבד את סוריה"
זעם מתגבר בקרב קבוצות במשמרות המהפכה באיראן מאיים על משטר האייתולות, חלקם אף קוראים להדיח את ההנהגה הוותיקה ולקחת את איראן למקום תוקפני אפילו יותר
![משמרות המהפכה קוראים להפיכה: "חמינאי איבד את סוריה"](https://www.srugim.co.il/i/wp-content/uploads/2024/12/Screenshot-2024-12-09-184650__w650h331q80.jpg)
במשמרות המהפכה זועמים על אובדן סוריה של בשאר אל אסד כחלק מהציר השיעי, וחלקים מהארגון אף יוצאים כנגד חמינאי וטוענים שהגיע הזמן ל"דור חדש של מנהיגות".
ראש המכון לחקר משמרות המהפכה האסלאמית בארצות הברית, הגולה האיראני המומחה לארגון קאסרה אראבאי מדווח כי משיחות שקיים בימים האחרונים, מצטבר זעם עצום בתוך משמרות המהפכה על במנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי.
על פי ראש המכון אראבאי, הארגון התפצל יותר ויותר לאורך השנה האחרונה בין ההנגה הבכירה והמבוגרת שנמצאת בראש הארגון מאז המהפכה האסלאמית, לבין קבוצות של צעירים מילטנטיים שהצטרפו לארגון בעשור האחרון.
אראבאי מדווח כי קיים ביממה האחרונה מספר שיחות עם גורמים צעירים ועם וותיקים בארגון, וכי קיים מתח רב בין הדרגים. מנהיג אחת הזרועות הצעירות בארגון אמר לאראבאי בשיחה כי: "אנחנו הדור הצעיר של הארגון לא נשכח את פחדנות מקבלי ההחלטות, חמינאי וההנהגה איבדו את סוריה בלי לשלוח אותנו בכלל להילחם".
אותם צעירים בשורות הארגון גם דוחפים לתוקפנות מוגברת, עכשיו שהציר השיעי נכנס להתפרקות כוללת, צעיר אחד אמר לאראבאי: "אנחנו צריכים לפעול ישירות מול ישראל, בלי להתחבא מאחורי ארגונים אחרים, אנחנו צריכים להקשיח עמדות מול טראמפ, אין לנו ממה לפחד מולו".
בנוסף אראבאי מספר כי אותם צעירים צופים בהנהגה הבכירה אובדת העצות של איראן, צעיר אחר בארגון סיפר לאראבאי: "ראינו אותם תופסים את הראש בשחיסלו את הנייה, ראינו אותם זועקים כשחיסלו את נסראללה, עכשיו הם בוכים על סוריה. כל מה שהם בנו מתפרק".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו