ההנחיה של כ"ץ: להשלים את ההשתלטות על מרחב החיץ של סוריה - סרוגים

ההנחיה של כ"ץ: להשלים את ההשתלטות על מרחב החיץ של סוריה

שר הביטחון הורה לצה"ל להשלים את את ההשתלטות על אזור החיץ בסוריה על מנת ליצור מרחב ביטחון נקי מנשק. לצבא ניתנה הנחייה נוספת להמשיך ולפעול להשמדת נשק אסטרטגי כבד ברחבי המדינה

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
ההנחיה של כ"ץ: להשלים את ההשתלטות על מרחב החיץ של סוריה
  (צילום: מיכאל גלעדי\פלאש 90)

בעקבות כיבוש החרמון הסורי, שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה אמש את צה"ל לפעול בטווח המיידי להשלים את ההשתלטות על מרחב החיץ בסוריה והנקודות השולטות. הלילה נמשכה פעילות צה"ל לתפיסת נקודות נוספות.

כמו כן, הורה השר ⁠לפעול ליצירת מרחב ביטחון נקי מנשק אסטרטגי כבד ומתשתיות טרור באזור הדרום – מעבר למרחב החיץ – שיכולים לאיים על מדינת ישראל – תוך יצירת קשר עם האוכלוסייה הדרוזית באזור ואוכלוסיות נוספות.

עוד הנחה כ"ץ ⁠לפעול מיידית כדי למנוע ולסכל את חידוש ציר הברחות הנשק מאיראן ללבנון דרך סוריה, במרחב הסורי ובנקודות מעברי הגבול. בנוסף ניתנה הנחייה לצה"ל ⁠להמשיך לפעול להשמדת נשק אסטרטגי כבד ברחבי סוריה, בין היתר טילי קרקע אוויר, מערכות הגנה אוויריות, טילי קרקע קרקע, טילי שיוט, רקטות לטווח ארוך וטילי חוף ים.

עוד באותו נושא

דיווח: צה"ל יעמיק את השליטה ברמת הגולן הסורית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
ת חת נתניהו-השלמת חיסול האיוםהאיראני בסוריה
א | 09-12-2024 7:09
לאחר שנתניהו ריסק את האיומים הקיומיים מחמאס ומחיזבאללה שאיתם הביא להפלת אסד, עכשיו מחסל כל איום מסוריה - בדרך לאיראן! א
אני מקנא בסורים שהעיפו את העריץ שלהם
קצין דתי במיל. | 09-12-2024 7:43
הלוואי עלינו
2
לכבוש וליישב את...
דורון | 10-12-2024 4:07
לכבוש וליישב את כל רמת הגולן הסורית כולל את העיר קוניטרה ולהקים על קוניטרה עיר יהודית חדשה ועל כל הכפרים להקים ישובים וקיבוצים יהודים בגולן הסורי ועל מדינת ישראל להחיל משילות על כל החרמון הסורי והלבנוני. ליישב את כל דרום לבנון כי דרום לבנון הוא צפון הגליל העליון ולכן יש להקים ערים יהודיות, ישובים וקיבוצים יהודים וצימרים יהודים בדרום לבנון ולהקים ערים יהודיות, ישובים וקיבוצים וצימרים יהודים בגולן הסורי.