בכיר איראני באיתות מטריד לישראל
איראן בצעד תמיכה נוסף בצבא אסד ובכיר ממשמרות המהפכה משגר איום נסתר לישראל: ""טהרן מתכוונת לשלוח טילים וכטב"מים לדמשק", אמר
בכיר איראני התייחס למתקפת המורדים בסוריה ואמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי "טהרן מתכוונת לשלוח טילים וכטב"מים לדמשק". לדבריו, "איראן נקטה בכל הצעדים הנדרשים כדי להגדיל את כמות היועצים הצבאיים שלה בסוריה ותפרוס כוחות בשביל לתמוך בנשיא אסד בקרבות נגד המורדים".
איראן מנסה כל העת לבסס את כוחה במדינות במזרח התיכון, כמו לבנון, עזה, ירדן וסריה. וכעת היא מנסה לשקם את צבאו של אסד ולהכין אותו לקראת תקיפות נגד ישראל.
לפני מספר ימים דווח בוואלה, כי גורמי ביטחון מתריעים מפני כוונה של איראן להעביר אלפי לוחמים וכלי נשק לסוריה. "ניצחון של ציר הרשע בהובלה של האיראנים מסוכן לאזור ורע לישראל", מסר גורם ביטחון. בישראל מעדיפים לראות שחיקה של הכוחות משני הצדדים – ומחכים לעימות בעיר חאמה, שיטרוף את הקלפים.
בישראל מנסים כל העת ללמוד על המלחמה בסוריה, קצב ההתקדמות של המורים הסורים והצלחת צבא אסד בדחיקתם. גורמי ביטחון העריכו כי הסונים בעיר דרעא יכולים לצאת בשלב מסוים להגנת הסונים באידליב אם ירגישו שהם בסכנה ובכך לשנות את מאזן הכוחות בסוריה.
גורמי ביטחון העריכו כי הסונים בעיר דרעא יכולים לצאת בשלב מסוים להגנת הסונים באידליב אם ירגישו שהם בסכנה ובכך לשנות את מאזן הכוחות בסוריה. הדרוזים בסווידא בשלב הזה מחוץ למשחק אך כבר תקופה ארוכה טוענים כי הם חשים ביד הקשה של משטר אסד, ולכן הם ואחרים עלולים להתקומם עם יעריכו שהמשטר הסורי מתפורר.
בנוסף, אמש דווח כי ברקע ההשתלטות הדרמטית של המורדים בסוריה על חלקים נרחבים במדינה, ביניהם אתרים אסטרטגיים, בישראל מעלים חשש כבד מתרחיש בו המורדים יצליחו לשים את ידיהם על נשק כימי.
על פי הדיווח באתר 'וואלה', במערכת הבטחון תיארו תרחיש בו המורדים יחזיקו באתרי ייצור ואחסון של נשק כימי מסוג סארין, טנקים, נגמ"שים ומטוסים, בבסיסים באזור חאלב והסביבה, שבסופו של דבר יופנה לעבר ישראל.
בישראל מציינים כי בסופו של דבר המורדים הסורים פועלים תחת האידיאולוגיה המזוהה עם אל-קאעידה, ואין ערובה לכך שאחרי שהמאבק שלהם נגד השלטון של אסד יסתיים, הקשב שלהם יופנה לעורף הישראלי ותיפתח חזית נוספת בגבול הצפון.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו