המגעים נמשכים: אחרי השיחות שהתקיימו בקהיר, הערב (חמישי) נחשפו פרטים חדשים על ההצעה המצרית החדשה לעסקת חטופים בין ישראל וחמאס. זאת לקראת יציאת משלחת ישראלית בכירה למצרים כדי לדון על פרטי העסקה המתגבשת.

לפי הדיווח של כתב חדשות 12 ירון אברהם, המתווה החדש מדבר על עסקה חלקית בלבד, שבה ישראל גם לא תכריז מבעוד מועד על סיום המלחמה. למרות זאת, בכירים ישראלים אמרו כי גם הקטרים וגם המצרים סבורים שחמאס יסכים להיכנס לדיון מואץ על העסקה, זאת "בשל שורה של תנאים חדשים במרחב".

עוד דווח כי המתווה המדובר כולל עדיין את רשימת החטופים שמוגדרים הומניטריים: נשים, פצועים, חולים, מבוגרים, קשישים. מספר החטופים הנידון קטן מ-33 – שהיה מספר החטופים החיים שישראל דרשה לשחרר לפני כמה חודשים. בתמורה, ישראל תשחרר מאות מחבלים – כולל רוצחים כבדים שמרצים עונשים של מאסרי עולם בישראל. על פי הדיווח, בשלב זה מפתחות השחרור עוד לא נקבעו.