סיבוב פרסה: לאחר שהודיע שיבטל את המעצרים המנהליים נגד יהודים, שר הביטחון כ"ץ חוזר בו ומבטל את ההחלטה. כך מפרסם הערב (רביעי) כתב המשפט של i24 news אבישי גרינצייג.
לפי הדיווח, בישיבה מסווגת שנערכה לאחרונה, הודיע השר כ״ץ כי לא תהיה אפליה בין יהודים לערבים בעניין הוצאת צווי מעצר מנהליים, וכי השיקול היחיד שינחה אותו בהוצאת צווי המעצר הוא השיקול הביטחוני.
כזכור, לפני כשבועיים הודיע כ"ץ הודיע כי בפגישה שקיים עם ראש השב"כ רונן בר, החליט להפסיק את השימוש בצווי מעצר מנהליים נגד מתיישבים יהודים ביהודה ושומרון, וביקש ממנו להציב כלים אלטרנטיביים במקום.
שר הביטחון ישראל כ"ץ, מסר אז בהודעתו כי: "במציאות בה ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון נתונה לאיומי טרור פלסטיניים חמורים, בתמיכת ובגיבוי ציר הרשע האיראני הפועל להקים חזית טרור מזרחית נגד מדינת ישראל, וננקטות סנקציות בינ"ל לא מוצדקות נגד מתיישבים וארגונים בהתיישבות – לא ראוי שמדינת ישראל תפעיל צעד חמור מסוג זה נגד מתיישבים".

רק הבוקר, הודיע כ"ץ כי הוא מבטל מעצר מנהלי ראשון כנגד איתיאל בן צוריה, תושב השומרון שנמצא במעצר מנהלי בצו החתום בידי שר הביטחון הקודם יואב גלנט.
תוקפו של הצו המקורי הוא לחצי שנה עד לאמצע חודש מרץ הקרוב. כעת עם ביטול הצו, בן צוריה צפוי להיות משוחרר ממעצרו המנהלי כבר בחודש ינואר או אף לפני. כעת נותרו במעצר מנהלי שבעה יהודים בניהם בעלי משפחות.
בתקופת גלנט מספר המעצרים המנהליים זינקו
אמש חשפו בארגון חוננו וארגון לביא את הנתונים על מספר היהודים שנעצרו במעצר מנהלי בשנים האחרונות. על פי הנתונים בשנים 2018, 2019 ו-2021 לא היו עצורים מנהליים יהודים כלל.
בשנת 2020 היה יהודי אחד עצור, ובשנת 2022 היו 3 עצורים יהודים מנהליים. עם כניסתו של השר גלנט לתפקיד בשנת 2023 זינקו המעצרים מנהליים ל-16 עצורים בשנת 2023 ובשנת 2024 ל-18 עצורים.





תגובות
בושה! איך תצליח בתור שר ביטחון? ה' כבר לא אתך!
מה חשבתם לעצמכם לתקוף אלוף פיקוד יום אחרי ששר הביטחון החדש מודיע לכם שהוא אתכם? אני לא האמנתי למילה אחת על "אלימות מתנחלים" עד היום ההוא.
איזה לתקוף?! אסור להביע דעה?! דיקטטורה נהייתה פה! אין שום תיעוד של שום תקיפה!!! בבקשה תראה לנו איפה רואים שתקפו את אבי בלוט! סתם עלילת דם!! ואם ישראל כץ כזה עלוב לקבל לשון הרע בלי לבקש הוכחות ועדויות, אז באמת שצווים מנהליים מעולה בשבילו. כל מי שבא לו ידחוף פנימה כי הוא יכול. לא צריך צדק אמת יושר או הוכחות, מילים עלובות כאלה של חלשים. הוא יכול לאסור בכלא כל אחד. פחדןןןןןןן
וואו זה היה מהר. האםליה היא לא בין יהודים לערבים אלא בין יהודים ישראלים ךיהודים מיו''ש. לשנות את הניסוח רק מכעיס. ויש - יש הבדל. הם רוצים להרוג אותנו. ואנחנו רוצים לחיות. אבל שוב שר ביטחון בישראל לא מבין את זה. אז אנחנו נשב ונחכה לאסון הבא? לא בא לי