יומיים אחרי תחילת הסערה סביב דבריו של שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה בוגי יעלון, שטען כי צה"ל מבצע "טיהור אתני" ברצועת עזה, דובר צה"ל הגיב היום (שני) להאשמות נגדו וגינה את הדברים בחריפות.
"צה"ל פועל בהתאם לדין הבינלאומי, ומפנה אוכלוסיה בהתאם לצורך המבצעי ובאופן זמני, לשם הגנתה" נמסר. "צה״ל דוחה את הטענות החמורות על טיהור אתני ברצועת עזה, הפוגעות בצה״ל ובחייליו".
כזכור, שלשום יעלון עורר סערה כשאמר במהלך שיחה עם המגישה לוסי אהריש בשבת תרבות כי "הדרך שכרגע גוררים אותנו – לכבוש, לספח, לטהר טיהור אתני, תסתכלו על צפון הרצועה, טרנספר תקראו לזה איך שאתם רוצים. ולהתנחל, להקים התיישבות יהודית".
אשר המגישה שבה ושאלה אותו: "אלו שתי מילים שלא חשבתי שאשמע ממך, טיהור אתני ברצועת עזה? זה מה שאתה חושב שאנחנו בדרך לשם?". השיב יעלון: "למה בדרך? מה קורה שם". לטענתו, ""אין בית לאהיא, אין בית חנון. פועלים כרגע בג'באליה, בעצם מנקים את השטח מערבים".
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
1 דיונים
הלוחם בדרכים
זה הכול מר דובר שהרמטכל המנובל שלך שיגיש נגד בו ג'י תלונה במשטרה ושיעצרו את הבוקר המנובל והמניאק
19:21 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י. מורד
אי אפשר להגדיר את מה שמתבצע בשמנו בצפון רצועת עזה אלא כטהור אתני. כל הבתים נהרסו ואין לאוכלוסיה המקומית לאן לחזור. השטח מיושר לקראת התנחלויות חדשות. זהו פשע מלחמה.
18:20 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הלוחם בדרכים
בתגובה ל: י. מורד
מורד כך גם אתה כמו שונאי ישראל מורד אתה טיפש מטופש או שאתה כנראה משונאי ישראל לו חכם בטוח
19:25 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
זה נראה ודאי,יש מחלה שמתפתחת אצל חלק מהלשעברים,אין הסבר אחר.
17:54 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י. מורד
אין שום דרך לתאר את אשר מתרחש בצפון רצועת עזה אלא כטהור אתני. הריסת כל הבתים כהכנה להתנחלות. פשע מלחמה.
16:26 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אברהם
אם לבית המשפט בג"ץ חשובה לו מדינת ישראל וחיילי צהל שידאגו להכניס את בוגי יעלון לאישפוז דחוף ואחרי זה ישר לכלא.
16:11 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארץ ישראל
אם יש לנו אנשים כמו פוגי יעלון . מדינת ישראל לא צריכה אוייבים !!! בושה וחרפה לאדם כזה הפוגע בביטחון המדינה ובערכי הלוחמים וצמרת הביטחון . אדם קנאי שמחפש צומת...
אם יש לנו אנשים כמו פוגי יעלון . מדינת ישראל לא צריכה אוייבים !!! בושה וחרפה לאדם כזה הפוגע בביטחון המדינה ובערכי הלוחמים וצמרת הביטחון . אדם קנאי שמחפש צומת לב לדעות הטיפשיות שלו.
המשך 15:58 02.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר