במהלך דיונים שהתקיימו היום (שני) בוועדות הכנסת השמיעו נציגי משפחות שכולות מפורום הגבורה בפני חברי הכנסת את שאלת החזון של המלחמה. לדברי נציגי המשפחות, יש להציב חזון ברור למלחמה ולא להתעסק רק בפתרונות נקודתיים וחלקיים. עוד הוסיפו כי לצד הרצון של כל אזרח במדינת ישראל לראות את החטופים חזרה בביתם, צריך שהדברים ייעשו מתוך מחשבה מלאה גם על העתיד ולא על ידי מהלך מופקר.

חיה מאיר, אימו של דוד מאיר הי"ד, הסבירה במהלך הוועדה: "מבחינתי להכריע זה ליצור מציאות שכל החטופים שלנו איתנו. שברור לאויבנו שמולנו הם לא יוכלו לעמוד כי רוחנו איתנה והחזון שלנו הוא זה שמניע אותנו. אנחנו נמצאים כאן כדי להישאר, כי אין לנו ארץ אחרת ואין לנו עם אחר ואנחנו בוחרים בארץ הזאת, אנחנו בוחרים בעם הזה ורוצים לחיות כאן ביחד".

"אני לא יודעת מה הדרך הכי טובה, אבל אני יודעת שזה מה שכולנו רוצים – הכרעה שתביא את כולם הביתה. הכרעה שתאפשר לשחרר מילואימניקים למשפחותיהם וילדיהם, הכרעה שאתפשר לנו להיות עם חופשי בארצנו" הוסיפה מאיר. "זה נשמע חזון רחוק להיות עם חופשי בארצנו כשיש מפונים, כשיש ישובים שאי אשפר לחזור אליהם כרגע, אבל זה מה שהייתי רוצה מכולנו – להיות עם חופשי בארצנו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ הכנסת)

אליה מימון, גיסו של יהודה כהן הי"ד, הוסיף במהלך הוועדה: "הרבה מדברים על הקונספציה שהייתה קודם השבעה באוקטובר. אנשים טוענים שהקונספציה הייתה מול החמאס, או מול חיזבאללה, אבל לענ"ד הקונספציה הייתה ועדיין נותרה שאנחנו כל הזמן מחפשים למצוא פתרונות פרקטיים להיום. אנחנו מול הבעיות של היום, של אתמול, ולא שואלים מה יקרה מחר ומה עם החזון. אני חושב שזאת הקונספציה הכי גדולה שאנחנו צריכים לצאת ממנה".

לדבריו, "כל הזמן ניסינו להשתיק את החמאס או להשתיק את הצפון, רק שיהיה בסדר, רק שיהיה שקט ורק שנעבור את הגל הזה ונראה מה יקרה בפעם הבאה. לאויבים שלנו יש חזון, הם רוצים להשמיד אותנו וזה מה שמעניין אותם. החזון שלנו ממילא הוא הפוך מזה. לא בגלל שאנחנו מסתכלים עליהם ורוצים ללמוד מהם, אלא באמת כי אנחנו פה ויש לנו סיבה. אני חושב שזאת הקונספציה שאנחנו צריכים להיגמל ממנה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ הכנסת)

"אנחנו בעד שמדינת ישראל תמשיך להתקיים, תגדל ותצמח, אבל הדבר הזה לא יכול להיעשות על ידי שום עסקה מופקרת שיכולה ח"ו להפיל חטופים נוספים" סיכם מימון. "אנחנו רוצים את החטופים בבית, ואנחנו גם רוצים שלא יהיו חטופים נוספים. לדבר על המחר ולא לדבר רק על היום. זה מה שאנחנו דורשים עכשיו – שכל דבר ייעשה תוך מחשבה על העתיד, תוך מחשבה על זה שעם ישראל יהיה מוגן".