היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה מסרה את תגובתה לבית המשפט העליון, וקבעה כי אין עילה להוצאת ראש הממשלה נתניהו לנבצרות במהלך עדותו בבית המשפט.

בתוגבה לעתירות שדרשו להוציא את ראש הממשלה נתניהו לנבצרות כתוצאה מעדותו הקרבה בבית המשפט, הודיע היועצת המשפטית לממשלה כי אין בכוונתה לבקש או להורות על הוצאתו של נתניהו לנבצרות, והודיעה כי יש לדחות את העתירות על הסף.

בתגובתה לבית המשפט קבעה היועצת כי הצעדים המתבקשים על ידי העותרים הם "חריגים" ו"אין עילה" לבישמע לבקשותיהם. בנוסף לכך גם הממשלה וראש הממשלה הגיבו לבית המשפט ויצאו בחריפות כנגד העתירות.

מהממשלה נמסר באופן ישיר לבג"ץ כי אין ליועצת או לבית המשפט סמכות להוציא את ראש הממשלה לנבצרות וגם אם יעשו כך, לא יצייתו: ""הממשלה דוחה על הסף כל ניסיון להכריז על ראש הממשלה כנבצר, ולו לפרק זמן קצר מאוד. כל הכרזה בדבר נבצרות נעדרת בסיס משפטי. לבית המשפט הנכבד אין סמכות להכריז עליה ולכן החלטה כזו לא תהיה תקפה".

מראש הממשלה נמסר כי מדובר בניסיון ישיר להתערב בדמוקרטיה הישראלית, וקבע גם הוא כי הדיון הוא ללא סמכות: "מדובר כאן בניסיון חמור ביותר לגרור את מערכת המשפט לתוך הקלחת הפוליטית ולגרום לה להחליט, בניגוד לחוק ובניגוד להכרעת המוסדות הדמוקרטיים הנבחרים, האם ראש הממשלה יכול להמשיך ולכהן בתפקידו".