חדשות

נגד היועמ"שית: בג"ץ מקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה

למרות שהיועצת המשפטית לממשלה חזרה בה מהתנגדותה, בג"ץ הוציא צו ביניים המקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה החדש ואת כינוס הוועדה המיוחדת

נגד היועמ"שית: בג"ץ מקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה
צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90; תמונת כותבת: סטודיו דמקה)

בג"ץ הוציא היום (ראשון) צו ביניים המקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה החדש ואת כינוס ועדת המינויים המיוחדת – עד להכרעה בעתירה שהוגשה לבג"ץ בנוגע להליך המינוי. דיון בנושא ייקבע לחודש ינואר 2025.

ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, שאמרה בשבוע שעבר כי היא חוזרת בה ומסירה את התנגדותה להליך המינוי. בתשובתה לעתירה היועמ"שית אמרה כי למרות שהודיעה בעבר כי קיימת "מניעה משפטית" למנות את הנציב כפי שעשתה הממשלה בעבר, דרך וועדת איתור, היא חוזרת בה מהאמירה ותאפשר את המינוי.

עם זאת, מיארה הציבה מספר תנאים להסכמתה למינוי. ראשית, ועדת המינוי תלווה על ידי היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, שנית החברים הציבוריים בוועדה ימונו על ידי אותה יועצת, והוועדה תקבע תנאי מינימום למינוי לתפקיד.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
א נ נ י
03.12.24

משחקים משחקים, הכל הצגה אחת גדולה ואנחנו האזרחים משלמים מחיר על הפוליטקה המלוכלכת של היועמ"ית ובית המשפט שהפכו להיות הריבון במדינה

2
עמי
01.12.24

עכשיו אני מבין את לוין לגמרי.

1
אביקול
01.12.24

מאבקי כוח...את לא קובעת...ראש הממדלה לא קובע...מבקר המדינה לא קובע...אנחנו ורק אנחנו החוק הכוח לקבוע למדינה...הממשלה והכנסת והמבקר ואת היועצת הולכם פוליטיקאים...אנחנו האליטה המשפטית...ורק אנחנו קובעים...זו הדמוקרטיה...????