בג"ץ הכריע היום (ראשון) בנושא קבורתו של רס"ן אסף דגן ז"ל, וקבע כי נווט הקרב יובא למנוחות בטקס צבאי מלא, שיתקיים בבית עלמין אזרחי.
בפסק הדין כתבו השופטים אלכס שטיין, גילה כנפי–שטייניץ וחאלד כבוב כי "בית המשפט עמד על מורכבות הסוגייה שהובאה לפתחו בהיבט המשפטי, האנושי, הציבורי והמוסרי. לנוכח מורכבות זו, בית המשפט הציע לשר הבטחון לאשר את קבורתו של רס"ן דגן בבית קברות אזרחי בטקס צבאי מלא. השר קיבל את הצעת בית המשפט. אחרי קבלת הודעת השר ותגובת העותרת, בית המשפט מצא כי העותרת אינה זכאית לסעד העיקרי שהתבקש בעתירתה, אך הינה זכאית – לאור הסכמת השר – לסעד החלופי".
"בית המשפט הורה אפוא כי רס"ן אסף דגן ז"ל יובא למנוחת עולמים בבית קברות אזרחי בטקס צבאי מלא" הוסיפו וקבעו. "פרטי ההלוויה, מקומה, ועניין המצבה יסוכמו בין משפחתו לבין רשויות הצבא בהתאם לנהוג והמקובל במטרה לכבד את זכרו כקצין בחיל האוויר".
עו"ד יובל יועז, שייצג את משפחתו של דגן, אמר לאחר הפסיקה כי "בית המשפט העליון סימן לצה"ל ולמשרד הביטחון את הדרך – את זכרו של אסף דגן, שנתן את כל חייו הבוגרים למען ביטחון המדינה, יש לכבד במעשים ולא רק במילים. אסף יזכה להלוויה צבאית מלאה, ואנו תקווה שצה"ל ומשרד הביטחון יפעלו ברוחו של פסק הדין, ויעניקו לאסף את מלוא הכבוד שהוא ראוי לו, כחלל צה"ל".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
דרור
עוד פעם הבג"צ השמאלני מתערב בעניינים שאינם בסמכותו.
23:53 01.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום אלכסנדר
חבל שהצבא והשר הגיעו לפתרון המקרה האנושי רק אחרי בג"ץ.היה צריך להפעיל שכל ישר מיד מההתחלה ולמנוע סבל מתמשך מהמשפחה .
17:40 01.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרחי
מה קבע בג״ץ שלא קבע שר הביטחון. מדוע הוא היה צריך להתערב, כאשר ניתן מענה של ידי שר הביטחון. מה הוא מבין יותר? אין כאן עניין חוקי! חוקי זה לא,...
מה קבע בג״ץ שלא קבע שר הביטחון. מדוע הוא היה צריך להתערב, כאשר ניתן מענה של ידי שר הביטחון. מה הוא מבין יותר? אין כאן עניין חוקי! חוקי זה לא, יש כאן מחווה. בית משפט לא עוסק במחוות. מה זה מדינת המשפט הזו?
המשך 10:11 01.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן
בתגובה ל: אזרחי
העיקר שזאבו הוגדר חלל צה''ל למרות שהיה אזרח, לא חוייל ושוחרר משירות מילואים פעיל לפני 20 שנה. כמה כיף להיות מתנחל שעושה במדינה כרצונו
13:28 01.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר