גורמים בארגון הטרור חמאס, מתייחסים להצעה המצרית הנוגעת להסכם הפסקת אש ושחרור חטופים מעזה, ואומרים כי הם שוקלים להשיב בחיוב. על פי הדיווח בניו יורק טיימס, הגורמים בחמאס אף שוקלים להסכים לעסקה במסגרתה ישראל תשמר את נוכחותה בציר פילדלפי, גם באופן זמני.

מדוב בשינוי לא פחות מדרמטי, שכן במהלך כל השנה האחרונה חמאס לא הסכים לחזור בו מהתנאי שצה"ל לא ישאר בציר פילדלפי. אך כעת, לאחר ההצלחה של ישראל בבידוד הזירות והשארתו לבד במערכה, ארגון הטרור חמאס מראה סימני שבירה.

מוקדם יותר היום דווח כי משלחת של המודיעין המצרי תגיע היום לישראל כדי להציג את "החזון המשולב" של קהיר לגבי הפסקת המלחמה ברצועת עזה. על פי הדיווח בעיתון הלבנוני אל אח'באר שהובא על ידי עיתונאית חדשות 12, ספיר ליפקין, לפי המקורות, יש "אופטימיות לגבי הגעה להסכם בקרוב, בצל התמיכה האמריקנית".

לפי פרטי התכנית המצרית, הפסקת האש תימשך חודש-חודשיים, שבהם יתקיים שחרור הדרגתי של חטופים ישראלים, עם עדיפות למבוגרים ולסובלים ממחלות כרוניות – ובמקביל יתקיימו "דיונים רחבים וארוכים יותר, ללא לחץ צבאי בשטח".

במקביל, בכירים מצריים יבקשו לתת פרק זמן של כמה ימים לארגוני הטרור לאחר תחילת הפסקת האש, על מנת לספק רשימה מפורטת של החטופים שבחיים ולדון במנגנון השחרור. החזון כולל גם את החזרת מעבר רפיח לפעילות, על פי מנגנון המבטיח את פיקוח הרשות הפלסטינית עליו ופיקוח אירופאי על הפעלתו, כאשר לישראל תהיה זכות להתנגד לשמות שיוצאים ויהיו ערבויות מצריות – שלפיהן חמאס לא ישלוט במעבר או ברצועת עזה בתקופה הקרובה

עוד עולה מההצעה המצרית כי ההצעה כוללת גם את הגברת קצב הכנסת הסיוע לרצועת עזה בזמן הפסקת האש, לרבות סיוע רפואי. מבחינה בטחונית, ישראל תשמור על נקודות הריכוז הצבאיות הנוכחיות שלה, בין אם בצפון הרצועה או בדרומה, אלא שהיא לא תבצע פעולות צבאיות כלשהן ותימנע מעימותים – מה שיאפשר מיקום מחדש של הכוחות בנקודות מסוימות בלבד.