כארבעה חודשים לאחר שפרש מתפקיד הרב הראשי לישראל, צורף היום הראשון לציון, חתן פרס ישראל הרב יצחק יוסף למועצת חכמי התורה של ש"ס.
חברי מועצת החכמים, יחד עם יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי, הגיעו היום לביתו של הרב יוסף בשכונת סנהדריה לישיבה מיוחדת בה ביקשו את הצטרפותו.
זקן מועצת חכמי התורה הרב משה מאיה אמר בדבריו: ״הראשון לציון שליט״א הולך בדרך אביו מרן רבינו עובדיה יוסף זצ״ל וכמעשהו ברבנות הראשית שעמד בפרץ בשמירה על כרם ישראל ולא חת מפני איש, ימשיך יחד עמנו ביתר שאת וביתר עוז להרים את קרן התורה וההלכה על פי מה שהנחיל לנו מייסד מועצת חכמי התורה, מרן רבינו זצ״ל״.
הרב יצחק יוסף אמר בדבריו: ״הולך את חכמים יחכם ותשועה ברוב יועץ, ויש לנו את הזכות להצטרף יחד עם זקני הדור חברי מועצת חכמי התורה ולהמשיך בדרכו של מרן אאמו״ר זצ״ל ובפרט בעת הזו שעם ישראל זקוק לישועות גדולות ולומדי התורה נרדפים רח״ל, שומה עלינו להיחלץ חושים ולפעול יחד להרמת קרן התורה, לקדש שם שמים ברבים ולהביא את דבר ה׳ זו הלכה אל העם שבשדות בדרך שהנחילו לנו רבנן בתראי מדור דור״.
במהלך הישיבה סקר דרעי בפני הרבנים את המצב הבטחוני ואת המגעים להפסקת אש בצפון, לאחר מכן ננעלה הישיבה באמירת תהילים ותפילה לישועת עם ישראל, לישועת אחינו בני ישראל הנתונים בצרה ובשביה שישובו לבתיהם במהרה, לשלומם של אנשי כוחות הבטחון בכל מקום שהם ולהצלחת לומדי התורה והרמת קרן התורה די בכל אתר ואתר.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
כמעט חכם
מסתכל בתמונה של ה"מועצה" ורואה חבורה של מעודדי השתמטות שלא מחוברים למציאות. אם הם לא מצליחים להבין שבזכות צה"ל יש פה ישיבות כנראה הם לא כאלו חכמים.
02:56 29.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לכותב היקר
עצם זה שהם הקדשיו את חייהם לתורה ולקדושה הם גדולים. נכון! אנחנו לא מסכימים איתם בכל הדעות וכי איך אפשר לצאת נגד צה''ל צבא קודש הוא,אך אם תבין את חששתם תבין את גדולתם עלינו להיות כמו בית הלל ובית שמאי בדברים אלו שאפע''י שדעתנו במציאות שמיים וארץ לכבד ייראת קודמת לחוכמתם
03:41 06.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר