דובר בית הדין הפלילי בהאג פאדיל עבדאללה, הסביר ברשתות את הצעדים הבאים בהליכי בית הדין לאחר הוצאת צווי מעצר, פאדיל הסביר כי "ניתן לבטל את צווי המעצר" אך רק אם ישראל תחקור את ההאשמות בעצמה, ותוכיח זאת בפני בית הדין.
בית הדין הפלילי בהאג פרסם הודעת הבהרה בקשר לתהליך הפלילי בדין הבין לאומי, ומה השלבים הבאים לאחר הוצאת צווי המעצר כנגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט.
דובר בית הדין הסביר במענה לשאלות כי בית המשפט אכן יכול לבטל את צווי המעצר כנגד נתניהו, אך ורק במידה וישראל "תחקור את ההאשמות בעצמה, ותוכיח זאת לבית הדין".

הדובר הסביר כי המדינה או החשוד יכולים לבקש כי ההליכים כנגדם יפסקו, במידה ויש הוכחה לקיום הליכים משפטיים מקבילים ברמה הלאומית.
על כן דורש בעצם בית הדין ממדינת ישראל להעמיד את גלנט ונתניהו למשפט על פשעי מלחמה, או להוכיח כי היא חוקרת את חשדות אלה לעמוק ובכך יהיה ניתן לבקש כי בית המשפט ישקול את עצירת ההליכים.
תגובות
ממשלה שאין לה בכלל רוב בציבור ... 80% לא רוצים אותה ... חסרת מנדט מהעם ... חסרת מנדט ציבורי בינלאומי ... חסרת מנדט מוסרי ... ממשלה מזעזעת, ספינים , שקרים , טריקים , שטיקים , שרים חסרי יכולת , וזקן פסיכופת שמתנהלת כמו ראש ארגון פשע ... הממשלה הזו מסיתה מבוקר עד ערב נגד כל מוסדות המדינה ... השב"כ, אמ"ן, וצהל הם בוגדים.... היועצת המשפטית בוגדת שדם הקיסר המטורף על ידיה (לא ידעתי שכבר רצחו אותו ) .... הבג"ץ אוסף בוגדים שחותרים נגד המדינה ... איזה ממשלה זו ? מי האדיוט שמנהל אותה ? מי מפיק מאחורי הקלעים את כל מופעי האימים שלה ? ואיפה הילדים והנכדים של ממשלת ה"ימין על מלא מלא " ... למה הם במיאמי ... בישיבה בבני ברק ... או סתם ג'ובניקים, כשאנחנו מתים בעזה ...
כל כל הרבה שקרים ועלילות דם בתגובה הארסית הזו שממש ממחישה את הצורך בשינוי כל המערכות שיוצרות את שטיפת המוח האיומה שמובילה לתגובות כאלו. חזק ואמץ בנימין נתניהו ושה' יתן לך כח לעמוד מול כל העלמא דשיקרא הזה.
עם מנת משכל בגובה הדשא כשלך אין צפיות רבות שטויות בכמויות
שלא יבטלו את הצווים.צריך לרסן את הצורר הסגול במדינה שהולכת ונחרבת אף אחד לא יכול להתמודד עם כוחות האופל שלו.
אתה קוספירטור ברמה לך תישן על האף אתה קוספירטור ברמה לך תישן על האף
יש לא איסלמיסטים בהאג? מוזמנים לדחוף למקום מסויים את ה"הצעה", שלוחי מדינות טרור איסלמיסטיים.
בית הדין כמו האום של מוסלמים ופרוגרס מטורלל אותה תופעה של האו''ם והמכללות בארה''ב ובאירופה ממי אתם מצפים לצד בעשרים שנה האחרונות מאז אביב העמים נרצו מאות אלפים במדינות אפריקה ומזרח התיכון אף אחד לא הועמד לדין